Mai bine de 50 de milioane de lei, obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi investiți în reabilitarea termică a blocurilor din orașul Târgoviște. Anunțul a fost făcut în această dimineață de primarul Daniel Cristian Stan.
„ Contracte de finanțare în valoare de 50.500.000 lei, semnate într-o singură zi și noi fonduri europene pentru municipiul Târgoviște!
Am reușit semnarea, la finalul săptămânii trecute, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, a 4 contracte de finanțare, a căror valoare însumează 50.500.000 lei și care vizează eficientizarea energetică a 16 blocuri de locuințe din municipiul Târgoviște!
Este începutul celei mai importante campanii de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din orașul nostru, campanie care va continua cu proiectele finanțate prin Programul Operațional Regional, în cadrul cărora cota locală de contribuție nu va depăși 5%! ”a scris primarul orașului Târgoviște pe pagina sa de Facebook.
S-a încheiat amplul proiect de reabilitare, modernizare, extindere şi echipare a Grădiniţei nr. 8, „Rază de Soare”. După lucrări, aceasta a devenit una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România, acum fiind cea mai mare gradiniță din județul Dâmbovița și gazdă pentru peste 300 de copii.
Astăzi, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, împreună cu oficialități municipale și județene, au inaugurat grădinița în noua sa formă.
Investiția, finanțată din fonduri europene, are o valoare de 12.736.052,70 lei și a presupus reabilitarea integrală a celor două imobile existente, precum și construirea unei extinderi sub forma unei săli multifuncționale, destinate desfășurării activităților de educație fizică și, ocazional, a serbărilor. Totodată, s-a amenajat un loc de joacă modern, s-a refăcut spațiul verde și au fost asigurate toate dotările necesare funcționării unității de învățământ preșcolar.
Grădiniţa nr. 8, „Rază de Soare” este cea de-a treia unitate de învățământ reabilitată, modernizată și extinsă în cadrul actualului Program Operațional Regional, alături de Școlile Gimnaziale ”Mihai Viteazul” și ”Matei Basarab”!
Tot în cadrul actualului program european de finanțare s-a construit o grădiniță în cartierul Sagricom, în parteneriat cu Ministerul Educației și se finanțează amplele lucrări de modernizare, reabilitare, extindere care vizează Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”!
În cadrul unei asocieri între Primăria municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, va fi realizată o investiție ce reprezintă cel mai important proiect de fluidizare a traficului în centrul Târgoviștei, din ultimii 50 de ani.
În ce constă?
Proiectul vizează atât crearea unei artere rutiere noi, care va lega Bulevardul Independenței de Bulevardul I.C. Brătianu, cu deschidere și la strada Arsenalului, cât și a unei parcări auto P+1, de 358 de locuri, care va fi foarte utilă pentru întreaga zonă centrală.
Unde?
Proiectul va fi realizat pe un teren acum neutilizat, expropriat de către Primăria Târgoviște de la UPET, suprafața pe care se va realiza investiția fiind de peste 20.000 mp.
Parcarea
Aceasta va avea o suprafață de 13.559 mp, 2 intrări auto, 10 zone pentru stații de încărcare auto, locuri destinate persoanelor cu dizabilități, panouri fotovoltaice amplasate pe terasa de peste etajul 1.
Artera nouă
Va avea o lugime de 907 mp, cu trotuar pietonal, iar la conexiunea cu strada Arsenalului este prevăzută o intersecție tip giratoriu. Va fi realizată o rețea de iluminat stradal și vor fi create și spații verzi.
Totodată, va fi realizată o rețea de canalizare pentru preluarea apelor pluviale și menajere, dar și o canalizație pentru rețele.
Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții vor fi aprobați în ședința Consiliului Local Târgoviște de mâine.
O nouă investiție cu finanțare europeană va intra în faza de execuție! Primarul municipiului Târgoviște a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor având ca obiect reabilitarea clădirii (astăzi dezafectată) care se află pe strada Petru Cercel, în zona intersecției cu bulevardul I.C.Brătianu.
Acest imobil neutilizat, rămas în conservare din 2008, va fi introdus în sistemul de asistență socială prin „Amenajarea unui centru social integrat pentru persoane vârstnice si a unei cantine de ajutor social”.
Valoarea investiției este de peste 4.000.000 lei, iar cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei Prioritare 9 - "Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1. – Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunității (DLRC)".
Lucrările la Autogara de pe Calea Ialomiței din Târgoviște sunt din ce în ce mai aproape de finalizare!
Înzestrată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră pentru mame și bebeluși, sistem de ticketing, locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități, Autogara are dimensiuni impresionante, acoperind o suprafață de aproximativ 17.000 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp, incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.
Proiectul este finanțat cu ajutorul fondurilor europene, iar lucrările vor fi terminate până la sfârșitul acestui an, potrivit precizărilor primarului municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.
Autogara de pe Calea Ialomiței, singura din municipiul Târgoviște construită după 1989, va fi una dintre cele mai moderne din țară. De altfel, cea mai recentă postare a primarului Stan, în care prezintă imagini ale obiectivului, sună așa: ”Nu, nu este terminalul vreunui aeroport, este noua autogară de pe Calea Ialomiței, din municipiul Târgoviște!
După foarte mulți ani, transportul public târgoviștean va oferi condiții excelente și la nivel de infrastructură, atât călătorilor, cât și transportatorilor!”
Municipalitatea târgovișteană anunță un nou record de călători pentru transportul public local. Într-un an, numărul călătorilor a crescut cu 25%, de la 74.346, în luna martie a anului trecut, la 93.298, în luna martie a acestui an. Practic, numărul celor care au utilizat autobuzele primăriei a crescut cu 19.000 de persoane.
Primarul Cristian Stan ține să reamintească investițiile fără precedent, făcute în transportul local târgoviștean, în ultimii 2 ani:
”În afara proiectului de construire a 3 autogări, de modernizare a stațiilor de călători și a coridoarelor de transport, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).
Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște - Primăria Șotânga, constă în achiziția a 21 de autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate, 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază, 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu.
Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este bugetată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local, iar contractul de finanțare a fost deja semnat!”
Un alt proiect al municipalității târgoviștene ajunge în faza de execuție! De data aceasta, este vorba despre reabilitarea și modernizarea intrării în municipiul Târgoviște dinspre București, inițiativă realizată alături de Consiliul Județean Dâmbovița.
Potrivit unei informări venite din partea primarului Târgoviștei, Cristian Stan, este avută în vedere zona cuprinsă între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, adică o suprafață de aproximativ 30.000 mp. Lucrările vor consta în intervenții la drum, prin turnarea a 3 straturi de asfalt, în lucrări la trotuare, în refacerea canalizării pluviale și în sistematizarea intersecțiilor.
Primarul Cristian Stan a anunțat public că a fost încheiată licitația aferentă acestui proiect, a cărui valoare totală se ridică la 13, 7 milioane de lei, din care 9,5 milioane sunt suportate din bugetul primăriei, iar 4,2 milioane sunt asigurate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală, Subprogramul 4 - Construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri județene, drumuri comunale și alte categorii de drumuri de interes local situate pe raza administrativ-teritorială a localităților.
În vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, va fi amenajat un nou parc, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, informează primarul Târgoviștei, Cristian Stan. Proiectul în curs de finalizare presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, incluzând zeci de specii de arbori și arbuști ornamentali și de flori, dar și construirea unor locuri de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Un loc de joacă, dotat cu echipamente de joacă de tip softplay va fi amenajat în interiorul clădirii multifuncționale.
Parcul este dotat cu o zonă de fitness, beneficiază de mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video și spațiul verde are un sistem automat de irigații.
În plus, pentru cei dornici să își testeze calitățile, în special pentru cei mici, este construită o tiroliană, dar și un minipoligon rutier.
Valoarea totală a investiției este de aproape 10,8 milioane lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.
Potrivit primarului, acest nou parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul de regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia, dar și cu proiectul de punere în valoare și de amenajare peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății.
Mai multe variante de parcare pentru cei care au treabă în centrul Târgoviștei!
Turiștii în căutare de obiective de vizitat sau localnicii cu chestiuni de rezolvat în buricul târgului vor avea posibilitatea să parcheze și lângă Stadionul „Eugen Popescu”. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către primarul Daniel Cristian Stan. Acesta a precizat că parcarea are 270 de locuri și că va fi deschisă publicului în intervalul orar 8:00 – 23:00, cu excepția zilelor în care sunt organizate competiții sportive.
Parcarea este supravegheată video, iar pe timpul nopții este închisă.
S-a dat startul asfaltării pe Calea București! Este vorba despre segmentul cuprins între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp.
Sunt intervenții la drum, prin turnarea a 3 straturi de asfalt, la trotuare, dar va fi refăcută si canalizarea pluvială și vor fi sistematizate intersecțiile. In dreptul benzinăriei, în locul trecerii de pietoni, va fi construită o pasarelă pietonală.
Valoarea totală a proiectului este de peste 13,7 milioane de lei, din care suma de 9,5 milioane va fi suportată de către municipiul Târgoviște, iar suma de 4,2 milioane este asigurată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală.
Astăzi a fost semnat acordul de asociere pentru construirea centurii ocolitoare a orașului Titu. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
CJD este liderul acestei asocieri, din care mai fac parte localitățile Titu, Braniștea, Sălcioara și Produlești. În câteva zile, administrația județului va lansa licitația publică de realizare a studiului de fezabilitate prin care se va găsi cea mai bună variantă a acestei centuri.
Proiectul vine într-un moment fast pentru centrul urban, după ce s-a investit mult în dezvoltarea infrastructurii, a utilităților și a unităților școlare,
Centura are potențialul de a descongestiona traficul din oraș, de a crește gradul de siguranță pe drumurile publice din Dâmbovița, dar și de a atrage investitori prin faptul că va exista o cale de acces economică și rapidă pentru transportul de mărfuri în zonă,
Noul proiect al Consiliului Județean Dâmbovița se alătură demersului inițiat încă din 2020, prin care autoritățile și-au propus o infrastructură modernă în jurul tuturor centrelor urbane din județul Dâmbovița:
𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞, cu o valoare estimată de aproximativ 𝟏𝟒𝟕.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨.
𝐈𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 – 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢, cu o investiție necesară de aproape 𝟏𝟓𝟖.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨.
𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢, valoarea aproximată a întregului proiect fiind de 𝟑𝟓.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨.
𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐆𝐚̆𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐢̂𝐧 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚. Investiția se ridică la 𝟖𝟗.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi că a fost semnat contractul de extindere și înființare de rețele de apă în trei comune dâmbovițene.
Contractul, în valoare de aproximativ 6.900.000 Euro (TVA inclus), face parte din „Proiectul Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, proiect gigant cu o valoare de 450.000.000 de Euro, de care vor beneficia locuitorii din 52 de localități dâmbovițene și Consiliul Județean Dâmbovița.
Contractul prevede extinderea rețelei de alimentare apă cu 21,4 km și 814 branșamente în Comuna Butimanu, cu satele Butimanu, Lucianca, Ungureni și Bărbuceanu, extinderea cu 5,6 km a rețelei de alimentare cu apă și 336 de branșamente în comuna Niculești cu satele Niculești, Ciocănari și Movila, înființarea a 31,9 km de rețea de alimentare cu apă și 1881 branșamente în comuna Ciocănești cu satele Ciocănești, Decindea, Crețu, Urziceanca și Vizurești.
În cadrul uriașului „Proiect Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt:
- 300 de km rețele noi de apă potabilă și reabilitarea altor 60 de km;
- extinderea și reabilitarea a 198 km de conducte de aducțiune;
- construirea a 8 stații de tratare;
- reabilitarea a 11 rezervoare de înmagazinare a apei;
- construirea a 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile.
În sectorul epurării apelor uzate se au în vedere:
- înființarea și extinderea a 448 km rețea de canalizare;
- construirea a 2 stații noi de epurare a apelor uzate și extinderea altor 7;
- 133 de km de conducte colector transfer/refulare sub presiune.
La sediul Consiliului Județean Dâmbovița, au fost semnate 15 contracte cu 14 primării dâmbovițene pentru lucrări de eficientizare energetică și pentru modernizarea sistemului de iluminat public. Proiectele beneficiază de sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu.
Valoarea finanțării prin Administrația Fondului pentru Mediu se ridică la peste 21,5 milioane de lei, din care 11,5 milioane de lei pentru îmbunătățirea iluminatului public și 10 milioane de lei pentru eficientizare energetică. Astfel, pentru modernizarea iluminatului public, primăriile Târgoviște, Fieni, Ulmi, Vârfuri, Costeștii din Vale, Lucieni, Hulubești, Sălcioara și Valea_Lungă vor achiziționa și monta peste 3.700 de corpuri de iluminat LED cu eficienţă ridicată. De asemenea, se mai au în vedere amenajarea de linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, stâlpi de iluminat noi, echipamente de comandă, automatizare şi sisteme de telegestiune.
În ceea ce privește eficientizarea energetică a unităților de învățământ, vorbim de 3 școli, câte una în Produlești, Runcu și Gura_Foii, dar și 2 grădinițe la Titu și una în Vulcana_Pandele, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. El a enumerat o parte a intervențiilor care se vor putea realiza și anume izolarea termică a clădirii, montarea/repararea/înlocuirea instalaţiei interioare de distribuţie a agentului termic sau a apei calde de consum, înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu unele noi cu eficienţă energetică ridicată, montarea de panouri fotovoltaice sau alte surse de producere a energiei regenerabile, astfel încât administrațiile publice să poată realiza economii la bugetele locale.
La începutul săptămânii, a fost dat startul lucrărilor de lărgire la patru benzi a drumului national DN7 Bâldana – Titu. Evenimentul a beneficiat de prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și a altor oficialități.
În cadrul proiectului, urmează să fie construiți 21,4 km de drum modernizat și 4 poduri noi, să fie reabilitate alte 3 poduri și să se amenajeze o parcare de scurtă durată (pe ambele părți).
Modernizarea acestui drum va necesita 258 de milioane de lei, însă autoritățile județene accentuează că este o lucrare foarte importantă pentru județul Dâmbovița și pentru toată regiunea deoarece facilitează transportul eficient al mărfurilor, fapt care va stimula dezvoltarea economică, permite reducerea costurilor de transport și micșorarea timpilor de livrare și de călătorie, garantează accesul facil la servicii al oamenilor din zonă și crește siguranța rutieră.
Pe de altă parte, lucrările pe DN7 Bâldana – Titu vin în completarea proiectului de lărgire la 4 benzi a 44 de km din drumul national DN71 Bâldana - Târgoviște. Tronsonul este deja în etapa de proiectare, fază după care vor începe lucrările de execuție. Valoarea obiectivului de investiții este aici de un miliard de lei.
Săptămâna trecută a fost desemnat și câștigătorul licitației de modernizare a drumului national DN71 Târgoviște - Sinaia. Contractul, care are o valoare de 1,15 milarde de lei, va îmbunătăți considerabil condițiile de drum pe traseul care începe din nordul municipiului Târgoviște, traversează orașele Pucioasa, Fieni și comunele Aninoasa, Doicești, Moțaieni, Buciumeni, Pietroșița, Moroeni și se încheie la intersecția cu DN 1, în Sinaia.
La Șotânga s-a construit cel mai mare parc fotovoltaic din județul Dâmbovița și unul dintre cele mai mari din Regiunea Sud-Muntenia, informează Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean.
Nova Power Cluj a finalizat construcția acestui parc voltaic, investiția privată fiind de peste 100 de milioane de Euro. Parcul se întinde pe o suprafață de 120 de hectare, pe locul depozitelor de cenușă și zgură ale fostei termocentrale Doicești. Noul parc voltaic are o putere instalată de 80 de megawaţi, la jumătatea puterii termocentralei de la Doicești înainte de dezafectare, potrivit dcnews.ro.
"Sunt încântat că alături de primarul Constantin Stroe am putut sprijini o realizare atât de impresionantă. Vom fi alături de toți investitorii privați și le vom crea toate condițiile necesare pentru a investi cu încredere în județul Dâmbovița! Un parteneriat public-privat de succes!", a scris Corneliu Ștefan pe o retea de socializare.
Palatul Administrativ din județul Dâmbovița, în care își desfășoară activitatea patru instituții la nivel județean - Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Instituția Prefectului Județului Dâmbovița, Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița și Direcția Județeană pentru Cultură Dâmbovița, va intra într-un proces de modernizare integrată. Acest obiectiv se va realiza printr-un proiect ce a fost aprobat în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.
În vârstă de peste 50 de ani, sediul administrativ din Piața Tricolorului are nevoie de lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare, astfel încât activitatea instituțiilor al căror sediu este în acest imobil să se realizeze în condiții de siguranță, în baza normativelor și legislației în vigoare.
Valoarea totală estimată a investiției este de 97.000.000 de lei. Din această valoare, suma de 94.400.000 de lei va fi finanțată de la bugetul de stat, iar 2.600.000 de lei vor fi asigurați din bugetul local.
Alcătuit dintr-un corp turn cu 9 etaje și un corp bară cu 4 etaje, Palatul Administrativ are suprafața construită la sol de 1.020 mp și suprafața desfășurată de 6.200 mp.
Modernizarea integrată a clădirii va consta în lucrări specifice de consolidare a structurilor ambelor corpuri - lucrări asupra fundațiilor, pereților și planșeelor, lucrări de instalații și echipamente aferente instalațiilor, lucrări pentru creșterea eficienței energetice, lucrări de modernizare a spațiilor interioare, care vor atrage reducerea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și lucrări de amenajare a parcării, spațiilor verzi, aleii pietonale și căilor de acces.
Încheierea campaniei electorale nu l-a oprit pe proaspăt realesul primar al Târgoviștei să continue munca de redefinire a orașului.
Astfel, lucrările la infrastructura rutieră a municipiului continuă. De data aceasta a fost realizată asfaltarea și reamenajarea parcării de pe strada Poet Grigore Alexandrescu, aflate vizavi de fostul sediu al Poliției Municipale.
„Parcarea a fost reabilitată, cu precizarea că zona a fost, este și va rămâne parcare publică, gestionată de către administrația locală târgovișteană”, a precizat primarul Cristian Stan. În curând, lucrările vor fi definitivate prin trasarea marcajelor în această parcare.
La Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” din Târgoviște au început anul acesta lucrări de anvergură, care vizează renovarea energetică.
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a explicat că, în cadrul proiectului care continuă în ritm susținut, vor fi realizate intervenții prin care întreaga unitate de învățământ va fi termoizolată, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate echipamente alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc.
Finanțarea lucrărilor, în valoare de aproape 13 milioane de lei, este asigurată prin Planul național de redresare și reziliență, Componenta C5 - Runda 2 - Valul renovării.
Primăria Municipiului Târgoviște a hotărât să construiască în Cartierul Sagricom un teren de sport multifunctional. Investiția, în valoare de aproximativ 800.000 lei, este finanțată din bugetul local și are ca scop încurajarea practicării sportului în rândul târgoviștenilor.
Potrivit primarului Cristian Stan, terenul multisport va fi amplasat în vecinătatea grădiniței din cartier, oferind astfel acces facil pentru locuitorii din zonă. Acest proiect vine ca răspuns la nevoile comunității și la necesitatea existenței unor spații pentru activități sportive în Cartierul Tineretului.
Construcția terenului multisport reprezintă un exemplu concret al investițiilor în infrastructura comunitară, cu impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării locuitorilor.
Portalul clubulcopiilor.ro a realizat un clasament al celor mai bine cotate ștranduri și aqua park-uri publice din România, în care apare și Complexul Turistic de Natație din Târgoviște.
Clubulcopiilor.ro a precizat că și-a bazat topul pe datele disponibile în Google Maps, unde s-au adunat peste 70.000 de recenzii pentru ștranduri și aqua park-uri publice din România. Clasamentul întocmit ia în calcul obiectivele care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor.
Ștrandurile cel mai bine cotate din România se află în Gura Humorului și în Târgoviște, cu un rating de 4,5 dintr-un maxim de 5. Diferența a făcut-o numărul de recenzii, cu 192 mai multe în cazul Complexului Ariniș din Gura Humorului.
Iată descrierea obiectivului târgoviștean: „Întins pe 10 hectare, Complexul Turistic de Natație din Târgoviște sau ”Litoralul de acasă”, cum este numit de localnici, este o altă bază de agrement care include ștrand, alături de alte facilități de petrecere a timpului liber.
Parcarea spațioasă, toaletele și cabinele de schimbat curate, precum și numeroasele șezlonguri și umbrele disponibile sunt aspecte foarte apreciate de către cei care au vizitat ștrandul. Piscina mare pentru copii, cu apă caldă și tobogane distractive, a fost remarcată ca fiind ideală pentru distracție la soare. Atmosfera relaxată și prețurile accesibile completează experiența plăcută la acest ștrand.”
Rezultatele complete le puteți vedea accesând linkul de mai jos: https://www.clubulcopiilor.ro/cele-mai-bine-cotate-stranduri-si-aqua-park-uri-publice-din-romania/
Copyright © 2024 informatiata - All Rights Reserved.
Powered by GoDaddy