Membrii Frăției Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință și ai Asociației Literata au finalizat ieri acțiunea "Mângâiere pe Secția de Oncologie". Aceștia au adus un strop de bucurie semenilor încercați de boală, dăruindu-le o vorbă de bine, o apreciere, un îndemn și câteva lucrușoare pregătite cu dragoste, necesare atât pentru nevoile trupești, cât și pentru cele sufletești ale bolnavilor. De asemenea, inițiatorii acțiunii au ținut să le transmită cadrelor medicale din Secția de Oncologie mulțumirile și aprecierea pentru îngrijirea pe care le-o oferă zi de zi celor care au nevoie de ea. Activitatea acestora este cu atât mai meritorie cu cât, la nivel de județ, există doar patru medici oncologi, care au în grijă mii de pacienți.
Iată ce mărturisesc câțiva dintre participanții la această acțiune:
”Am trăit o mare bucurie, atât noi, cât și ei, mare este Dumnezeu! Mulțumim tuturor celor care au contribuit, cu timp, efort, sprijin financiar și ajutor sub orice formă. Eu am rămas uimită de promptitudinea și deschiderea oamenilor spre intr-ajutorare. Au venit în ajutor cu ce au putut, cu bani, cu rugăciune, cu icoane, cu ajutor fizic în pregătirea și în distribuirea pachetelor...M-au uimit dragostea și jertfa lor!
Nu am zăbovit foarte mult pe secție, pentru a nu încurca programul, dar o vorbă de bine, o apreciere și un îndemn a primit fiecare.
Ca să descriu într-o metaforă, l-aș cita pe părintele Iustin Pârvu care spunea că "zece oameni buni sunt zece oameni buni, dar zece oameni buni împreună sunt o forță". Oamenii uniți în fapta bună sunt minunați!” (Simona V.)
”Am simțit cum toți au vibrat la această dorință de a aduce mângâiere, am simțit ceva atât de frumos, am simțit lumina care mi-aș dori să fie cu mine în fiecare clipă, am simțit gândul bun și sufletul fiecăruia.
Măicuța Domnului să aducă bucurie și mângâiere atât celor suferinzi, celor care au grijă de ei, cât și nouă tuturor, de acasă, din bănuțul cărora s-a implinit misiunea noastră. Pentru mine a însemnat ceva deosebit, ce merită repetat. Am impresia că noi, cu toată bogăția, suntem mai suferinzi decât cei ce, în suferința lor, sunt în brațele Maicii Domnului.” (Bogdana P.)
”Pe parcursul pregătirii acestei acțiuni, eu am trăit un sentiment de pace și liniște. Îmi doresc ca fiecare om să ajungă să cunoască măcar o dată în viață cum este să fii înconjurat de oameni calzi și iubitori - pentru aproapele, pentru neam și țară. Să faci niște pachete este ușor, dar să te bucuri văzând privirea caldă, fața zâmbitoare și liniștea aproapelui, cu care împreună-lucrezi, este ca o bucățică de Rai.
Cu toate că știam că fac pachete pentru oameni în suferință și pentru oamenii care văd zilnic suferința, am avut credința că bunul Dumnezeu va adăuga ceva mai important în modestele noastre pungi: dragoste, alinare, bucurie și poate un strop de mântuire.” (Mircea V.)
”Atât spun: faptul că am reușit sa primim un zâmbet, o rază de lumină de pe chipurile acoperite de boală, suferință și tristețe mi a umplut sufletul de bucurie. Am plecat cu gândul de a dărui din puținul nostru, dar, în schimb, am primit din plin. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” (Claudia B.)
Vârsta tatălui la momentul concepției este mai importantă decât cea a mamei din perspectiva mutațiilor genetice pe care le pot transmite copiilor. Aceasta este concluzia mai multor cercetări realizate în ultimii ani.
De exemplu, un studiu publicat în revista Nature, în 2012, a dovedit că un bărbat transmite cu două mutații genetice mai mult cu fiecare an care trece pînă la momentul concepției. Un bărbat care devine tată la vârsta de 20 de ani transmite copilului său, în medie, 25 de mutații, în vreme ce un tată în vârstă de 40 de ani îi transmite circa 65 de mutații, susține studiul citat.
Vârsta tot mai înaintată a taților la momentul concepției ar putea fi unul dintre motivele creșterii numărului unor boli precum autismul și schizofrenia. Riscul unui tată în vârstă de 40 de ani de a avea un copil cu autism, de exemplu, este de două ori mai mare decât al unuia de 20 de ani.
Mecanismele ce ar putea explica riscul de boli genetice al oamenilor au fost descoperite de curând.
Un nou studiu, publicat în Nature Ecology&Evolution, și realizat de cercetătorii de la Universitatea Rockefeller, din SUA, arată că sistemul reproducător masculin este responsabil pentru apariția de noi gene. Studii de laborator realizate pe musculițe de oțet au dovedit că mutațiile care apar în timpul spermatogenezei au fost mai numeroase în testiculele masculilor mai în vârstă decât ale celor tineri. În plus, multe dintre aceste mutații par să fie eliminate în cazul taților tineri în timpul spermatogenezei, prin mecanisme specifice de reparare genomică.
Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Matematicii. Aceasta a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) la conferința generală din 2019. Înainte, ziua de 14 martie se numea Ziua Pi, fiind sărbătorită pentru prima dată în 1988. Ideea de a dedica această zi numărului Pi a venit de la faptul că valoarea sa aproximativă, de 3,14, corespunde cu 14 martie în formatul de dată (3.14) utilizat în SUA, în care numărul de ordine al lunii precede data propriu-zisă.
Cu prilejul acestei zile, în multe țări se organizează concursuri, evenimente și ateliere la care participă cei care iubesc matematica.
Primul calcul al lui Pi a fost făcut de Arhimede din Siracuza (287-212 î.Hr.), unul dintre cei mai buni matematicieni ai lumii antice, scrie Rador.ro. Zu Chongzhi (429-501), un matematician și astronom chinez strălucit, a calculat 3,14 ca valoare aproximativă a lui Pi și a arătat-o sub forma fracțiilor 157/50 și 3927/1250. Matematicienii au început să folosească litera greacă pi în anul 1700, dar valoarea nu a fost acceptată oficial de comunitatea științifică decât după ce Leonhard Euler a inventat simbolul Pi, în 1737.
Potrivit rador.ro, dacă ar fi să scriem primele 200.000 de milioane de zecimale ale lui Pi în linie dreaptă, punând în medie cinci cifre pe centimetru liniar de hârtie, fâșia de hârtie ar fi atât de lungă încât ar putea înconjura circumferința Pământului.
Solista și compozitoarea britanică Kate Bush a realizat o versiune muzicală a numărului Pi, cântând cifrele sale ”sub un cerc infinit”. Un alt artist, Michael Blake, ne-a arătat cum sunetele pi pot fi transformate într-o melodie, atribuind câte o notă muzicală fiecărui număr și ulterior redând o melodie cu mare succes pe rețelele de socializare.
O coincidență simpatică, informează agerio.ro, este că Ziua Pi, 14 martie, e cunoscută în istorie și ca fiind ziua de naștere a lui Albert Einstein, unul dintre cei mai populari oameni de știință, inclusiv pentru Generația Z. În Princeton, SUA, unde Einstein a locuit peste 20 de ani, Ziua Pi este considerată una dintre cele mai importante ale anului și sunt organizate în cinstea ei zeci de evenimente, inclusiv o paradă, un concurs de aruncat plăcinte şi o competiţie cu sosii ale excentricului savant.
În România, matematica este sărbătorită pe 10 ianuarie, potrivit unei legi adoptate în martie 2021 de Parlament. De ce 10 ianuarie? Pentru că este data nașterii academicianului Grigore Constantin Moisil, personalitate care şi-a pus amprenta asupra dezvoltării matematicii româneşti.
Încă o investiție a administrației târgoviștene a fost finalizată! Este vorba despre clădirea degradată de pe strada Petru Cercel, în zona intersecției cu bulevardul I.C.Brătianu, care a fost transformată dintr-o ruină într-o construcție modernă și plină de viață.
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a declarat la inaugurare că acea clădire a primit o destinație nouă, fiind dedicată seniorilor: „Am transformat o ruină într-un loc ideal pentru bunicii noștri! Da, tot cu bani europeni!”
Stan a precizat că, în urma unei investiții de aproximativ 5 milioane de lei, vechea ruină a fost transformată într-un centru social integrat pentru persoane vârstnice si într-o cantină de ajutor social. Cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în cadrul Axei Prioritare 9 - "Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1. – Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunității (DLRC)".
Lucrările de reabilitare care se desfășoară în aceste zile la Școala Gimnazială „𝗥𝗮𝗱𝘂 𝗰𝗲𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗲” se apropie de final. Termenul limită este a doua parte a lunii august. Anunțul a fost făcut de primarul Târgoviștei, Cristian Stan, în timpul conferinței de presă organizate pe șantier.
Astfel, a declarat edilul-șef, unitatea de învățământ „face obiectul unui proiect în valoare de aproximativ 11.000.000 lei, bani nerambursabili, prin care întreg imobilul este termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc. Totodată, în cadrul unei investiții separate, va fi amenajată și curtea școlii, inclusiv prin construirea unui teren de sport multifuncțional, cu suprafață sintetică! În același timp, toate clasele vor beneficia de dotări moderne constând în mobilier, materiale didactice sau echipamente digitale!”
Vești bune vin și în privința altor unități de învățământ: la unele se lucrează, pentru altele există proiecte pe care Primăria le va înainta mai departe, la unele s-au semnat lucrările de execuție, la altele sunt în licitație proiecte importante.
„Din punctul meu de vedere, în următorii 2-3 ani, ar trebui să rezolvăm această problemă la nivelul tuturor școlilor, grădinițelor, creșelor, liceelor și colegiilor din municipiul Târgoviște”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.
Grădinița nr. 11 din Priseaca a intrat în reabilitare, lucrările vizând renovarea energetică a instituției de învățământ.
Proiectul în valoare de aproximativ 1.000.000 lei presupune ca întregul imobil să fie termoizolat. De asemenea, tâmplăria va fi schimbată, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice.
Finanțarea a fost obținută de Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, componenta 5 - Valul renovării, operațiunea B.2: ”Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.
Primarul Cristian Stan anunță că urmează un amplu program de modernizare a infrastructurii educaționale târgoviștene.
În perioada imediat următoare, vor debuta lucrările de reabilitare care vizează Școala Gimnazială "Grigore Alexandrescu" și Grădinița nr 2, contractele de execuție fiind deja semnate.
Totodată, Școlile Gimnaziale "Vasile Cârlova" și "Ioan Alexandru Brătescu-Voinești", Liceele "Voievodul Mircea", "Constantin Brâncoveanu" și "I.H. Rădulescu", Colegiul Economic "Ion Ghica", precum și grădinițele 1, 3 și 14 vor face obiectul unor ample investiții, care sunt în acest moment fie în stadiul de proiectare, fie la momentul obținerii autorizațiilor de construcție.
17.01.2024, 17:04
Primarul Cristian Stan a anunțat că târgoviștenii au un nou motiv de mândrie.
„La finalizarea Programului Operațional Regional, care reprezintă principalul vehicul european de finanțare, municipiul Târgoviște se află pe un extraordinar loc 1️ în regiune ca și VALOARE A PROIECTELOR EUROPENE FINALIZATE, respectiv 290.620.274,76 lei, cu 11 proiecte finalizate, fără a pierde un singur EURO, fără proiecte reziliate, nefinalizate sau declarate nefuncționale și cu un singur proiect etapizat.
Suntem pe primul loc, cu o valoare totală a proiectelor finalizate mai mare cu 120.000.000 lei decât A TUTUROR CELORLALTE 6 MUNICIPII - REȘEDINȚĂ DIN REGIUNE, LA UN LOC! (Ploiești, Pitești, Slobozia, Giurgiu, Călărași, Alexandria).
Poate că unora le este greu să creadă (deși sunt cifre oficiale), poate că...poate că... Dar, la final, rămâne amprenta că toată munca și toate energiile și toate ambițiile noastre au rezultate.
Vă mulțumesc și vă îmbrățișez!” este mesajul transmis comunității locale de către edilul-șef.
19.01.2024, 17:35
În timp, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a construit în jurul său și mai ales în jurul realizărilor administrației pe care o conduce o comunitate online puternică și implicată. Aceasta a reacționat prompt, cu sute de like-uri și cu sute de comentarii laudative, la știrea că municipiul Târgoviște se află pe locul întâi în regiune ca valoare a proiectelor europene finalizate, cu 11 proiecte și fără nicio pierdere.
Numeroasele mesaje de felicitare și de mulțumire pe care le-a primit pentru tot ceea ce a făcut pentru oraș l-au determinat pe primar să revină cu un răspuns în care mărturisește că forța de a găsi soluții, de a lua decizii și de a merge mai departe vine tocmai din sentimentul că se poate ridica la înălțimea așteptărilor târgoviștenilor.
Iată mesajul edilului-șef:
„Cu un buget din impozite locale care nu este foarte consistent, Târgoviștea reușește să se dezvolte atrăgând masiv fonduri europene și derulând majoritatea investițiilor cu bani nerambursabili.
E un motiv de mândrie, dar și o responsabilitate foarte mare, o ștachetă care trebuie să rămână sus.
Ca primar, dacă vrei să ai rezultate, trebuie sa faci față unor provocări majore, să cauți și să găsești soluții, să surmontezi lipsa resurselor financiare, să îți asumi răspunderea pentru lucruri pe care nu le poți controla, să fii permanent în slujba oamenilor și să nu renunți niciodată, deci ai nevoie de multă forță și determinare!
Știți unde găsesc această forță?
"Mulțumim, domnule primar, pentru ceea ce faceți pentru Târgoviște!"
Nu există satisfacție profesională mai mare decât cea care este generată de aceste câteva cuvinte, nu există mulțumire mai mare decât sentimentul de a mă ridica la înălțimea așteptărilor târgoviștenilor!
Și încă ceva: NU PLEC NICĂIERI!
Atât timp cât mă va ajuta Dumnezeu să fiu sănătos și voi avea sprijinul dumneavoastră, voi continua să muncesc pentru acest oraș!
A fi primar al Târgoviștei, fosta Cetate de Scaun a voievozilor munteni, este și va rămâne cea mai mare onoare a vieții mele!
Vă îmbrățișez și promit să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a nu vă dezamăgi!”
Mesajul se încheie cu un link spre un articol laudativ, apărut pe site-ul bucurestibusiness.ro
23.01.2024, 01:55
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a anunțat, astăzi, că a fost lansată licitația de execuție aferentă investiției ”Creșterea eficienței energetice la Grădinița cu program prelungit nr 14, str. Vasile Voiculescu, nr. 4, Municipiul Târgoviște”. Valoarea proiectului este de peste 2,9 milioane de lei.
„În cadrul investiției, se vor realiza următoarele intervenții: termoizolarea pereților exteriori, termoizolarea planșeului peste etaj cu saltele din vată minerala bazaltică, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea tamplariei exterioare, montarea de panouri solare termice cu tuburi vidate pentru producerea de apă caldă, montarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu LED, cu durată mare de viață și consum redus, înlocuirea instalațiilor existente și realizarea de noi rețele de distribuție, înlocuirea corpurilor de incălzire statică, cu corpuri noi dimensionate corespunzător și dotate cu robineti termostatați, realizarea unei instalații de climatizare de tipul ventilatoarelor cu recuperare de caldură, refacerea acoperișului, refacerea finisajelor.
Bugetul lucrărilor este asigurat, în principal, de către Administrația Fondului de Mediu (AFM), în cadrul "Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei in clădirile publice cu destinație de unități de învățământ", accesat de către Primăria Târgoviște.”
Cristian Stan a ținut să precizeze că valoarea proiectelor accesate de către administrația locală târgovișteană prin Administrația Fondului de Mediu depășește 34.000.000 lei și mai vizează, în afara investiției amintite:
✅ ️- ”Creșterea eficienței energetice la Grădinița cu program prelungit nr. 3, str. Aleea Trandafirilor, nr. 3, din Municipiul Târgoviște”;
✅️ - ”Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public;
✅️ - ”Realizarea de piste pentru biciclete in Municipiul Tărgoviște, jud. Dămbovița;
✅️ - Programul privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local.
Vineri, 12 iulie, Consiliul Local Municipal Târgoviște urmează să se întâlnească în ședință extraordinară.
DISPOZIȚIE privind convocarea Consiliului Local Municipal Târgovişte in şedintă extraordinară în ziua de 12.07.2024
Primarul Municipiului Târgovişte Târgovişte, jr. Daniel-Cristian Stan, având in vedere:
Prevederile art. 133 alin. (2) lit. a), art. 134 alin. (I) lit. a), alin. (3) lit. b), alin. (5) şi art. 135 alin. (4) din Codul Administrativ adoptat prin OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare;
În temeiul art. 196 alin. (1) lit. b) din Codul Administrativ adoptat prin OUG nr. 57/2019, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
DISPUNE :
Art. 1 (1) Se convoacă Consiliul Local Municipal Târgovişte, in şedință extraordinară, în ziua de 12 iulie 2024, ora 9:00, la Sala de Consiliu.
(2) Proiectul ordinii de zi este prevăzut în anexa la prezenta dispoziție.
Art. 2 Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor municipali in format electronic, pe adresele personale de e-mail.
Art. 3 Consilierii muncipali pot formula şi transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâri înscrise pe ordinea de zi Secretarului General al Municipiului Târgovişte Târgovişte – email: consiliul.local.tgv@gmail.com
Art. 4 În cazul în care consilierul local se află într-una din situațiile preväzute de art.26 alin. (2) din Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local Municipal Târgoviște, acesta poate participa la ședințe folosind mijloace eleetronice de comuniciare, respectiv apel video, prin aplicația WhatsApp, pe numärul consiliului local sau al Secretarului General al Municipiului, cu mențiunea că solicitarea trebuie transmisă Secretarului General al Municipiului, cu cel puțin o oră înainte de începerea lucrärilor ședinței.
PROIECTUL ORDINII DE ZI PENTRU ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE DIN DATA DE 12.07.2024
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului cu titlul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modemizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ l01B pe traseul Limită județ Prahova — Moreni — Gura Ocni¡ei — Răzvad — Ulmi — Târgoviște — Comișani — Bucșani — Băleni — Dobra — Finta — Bilciurești — Cojasca — Cornești — Butimanu — Niculești — Limită județ Ilfov”, a cheltuielilor legate de proiect și de aprobare a acordului de parteneriat, în vederea depunerii în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, Prioritatea 4 – Apel de proiecte PRSM/429/PRSM P4/OP3/RSO3.2/PRSM A29 – Proiecte etapizate.
Lucrările de reabilitare și de eficientizare energetică de la Școala Gimnazială „Radu cel Mare” se apropie de final.
Unitatea de învățământ face obiectul unui proiect în valoare de aproximativ 11.000.000 lei, prin care întreg imobilul este termoizolat, este schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire este refăcut, sunt instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare sunt refăcute, instalațiile de iluminat sunt modernizate, este refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc.
Potrivit primarului Târgoviștei, Cristian Stan, într-o etapă ulterioară, în cadrul unei investiții separate, va fi amenajată și curtea școlii, inclusiv prin construirea unui teren de sport multifuncțional, cu suprafață sintetică.
În același timp, toate clasele vor beneficia de dotări moderne constând în mobilier, materiale didactice sau echipamente digitale!
„În total, peste 14.000.000 lei, bani nerambursabili, investiți de către Primăria Târgoviște în cea mai importantă unitate de învățământ din microraionul nr. 4”, a precizat primarul Cristian Stan.
Elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Târgoviște nu vor începe anul școlar la sediul unității de învățământ de care aparțin. Primarul Cristian Stan a explicat că, din cauza problemelor de la structura de rezistență, care nu puteau fi ignorate, a fost necesară refacerea proiectării. Astfel, ce a rămas de executat se află acum în licitație, iar finalizarea investiției până la începutul noului an școlar este practic imposibilă.
Tot primarul Târgoviștei a explicat și cu ce soluție a venit municipalitatea: elevii de la Școala „Tudor Vladimirescu” vor învăța în 38 de săli de clasă noi, plus anexe, în clădirea din microraionul nr. 6, unde au funcționat "Universitatea Valahia" și Judecătoria. Principalul avantaj care decurge din această soluție este că elevii vor învăța acum într-un singur schimb, tot în circumscripția teritorială a școlii "Tudor Vladimirescu".
Edilul-șef a mai precizat că, după finalizarea lucrărilor la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” și după întoarcerea copiilor în unitatea de învățământ proaspăt renovată, în funcție de necesități, în clădirea care a servit drept școală s-ar putea înființa o unitate de învățământ distinctă.
Primul centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din Târgoviște este în faza de construcție pe Șoseaua Găești. Proiectul are o valoare de peste 4,5 milioane de lei și va avea o suprafață de aproximativ 2.500 mp.
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a anunțat că lucrările demarate în luna aprilie a acestui an merg în ritmul stabilit
„Indiferent că discutăm de biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre de animale mici, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări, toate vor putea fi aduse aici, asigurându-se deci colectarea separată a deșeurilor municipale care nu pot fi colectate în sistem door-to-door”, a explicat Cristian Stan.
Construcția Centrului se realizează cu fonduri europene, iar valoarea finanțării este de 4.558.786,51 lei, integral nerambursabilă, accesată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
S-a încheiat procesul de amenajare a parcării din zona blocurilor 1-11 de pe Bulevardul Independenței! Prin noua investiție s-a încercat oferirea unei soluții eficiente la problema insuficientelor locuri de parcare și s-a reușit dublarea numărului acestora.
În cadrul unei conferințe de presă organizate pe teren, primarul Daniel Cristian Stan a oferit detalii despre acest proiect și a anunțat care sunt planurile municipalității pentru fluidizarea traficului în zonă. Astfel strada Profesor Alexandru Vasilescu urmează să fie reorganizată prin adăugarea de noi locuri de parcare și prin crearea unei conexiuni cu strada General Matei Vlădescu, pe traseul din spatele Parcului Așchiuță. Scopul acestui proiect este de a asigura condiții de circulație corespunzătoare atât pentru rezidenții din zonă, cât și pentru cei 1400 de copii care frecventează cele trei instituții de învățământ aflate foarte aproape una de cealaltă: Școala „Mihai Viteazul”, Grădinița Nr. 8 „Rază de Soare” și Creșa Nr. 8.
Siguranța rutieră este o precupare constantă pentru administrația târgovișteană. Programul de reabilitare a străzilor din Târgoviște a fost dublat de montarea unor limitatoare de viteză, de colorarea în roșu a unor treceri de pietoni, dar și de realizarea unor treceri de pietoni supraînălțate, mai ales în zona unităților de învățământ.
„Treceri de pietoni supraînălțate în municipiul Târgoviște, în vederea creșterii siguranței la traversarea drumurilor publice, care vor fi realizate cu precădere în zona unităților de învățământ”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.
Copyright © 2024 informatiata - All Rights Reserved.
Powered by GoDaddy