Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai Arte Marțiale le face un dar târgoviștenilor de ziua lor. Pentru a pune în valoare sportul de care este îndrăgostit, cu ocazia Zilelor Cetății, fondatorul și antrenorul clubului, Marius Mihai Marin, a lansat o provocare pentru tinerii din Târgoviște. Astfel, multiplul campion național, european și mondial face posibilă pentru elevii și studenții interesați șansa de a participa la un antrenament gratuit. Vor fi acolo pentru a-l ajuta fiii săi și alți membri ai clubului, mulți dintre ei laureați la concursuri naționale, europene sau internaționale.
Antrenamentul de arte marțiale mixte (MMA) va avea loc vineri, 8 septembrie, de la ora 17. Pentru rezervarea locului, trimiteți un mesaj la adresa de email mihaikung_fu@yahoo.com sau la numărul de telefon 0728393649, pe WhatsApp. Pentru a vă înscrie, este necesar să prezentați carnetul de elev/student sau adeverință.
Evident, cei ce participă la aceste antrenamente gratuite pot opta pe viitor sa facă parte din clubul Sportiv Marin Marius Mihai Arte Marțiale.
Chindia Târgoviște și-a prezentat, luni, staff-ul tehnic, după ce, anterior, ne făcuse cunoștință cu persoanele din conducerea clubului.
În echipajul tehnic au fost cooptați colaboratori ai antrenorului principal, Dragoș Militaru, din perioada petrecută la Unirea Dej. Cu Militaru la cârmă, Unirea a promovat în Liga 2 la finalul sezonului 2020-2021, doi ani mai târziu ajungând în play-off-ul competiției, acolo unde a ocupat ultimul loc. Din stafful său de la Chindia fac parte Moundir Moussaddak, antrenor secund, Dorin Silaghi, antrenor cu portarii, și Emanuel Gugu, preparator fizic. Din noua structură a clubului dâmbovițean face parte și cunoscutul Renzo Rossi, un italian de 72 de ani, căsătorit cu o româncă și stabilit în țara noastră din 1995. Italianul va superviza și activitatea Centrului de Copii și Juniori al Chindiei. În ceea ce privește pregătirea, Chindia va face o sesiune de antrenamente la munte, în Poiana Brașov, începând de lunea viitoare.
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, este unul dintre cei mai cunoscuți și mai preţuiţi sfinţi ai calendarului creștin. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr cariera militară și s-a distins repede prin curajul și abilitățile sale, ajungând mare demnitar al armatei romane. În timpul prigoanei creştinilor din vremea împăratului Dioclețian, sfântul şi-a mărturisit cu tărie credinţa, ceea ce a dus la întemnițarea lui. După ameninţări, a fost supus torturilor pentru a renunța la credința în Hristos. A fost împuns cu sulița, i s-au așezat lespezi pe piept, a fost tras pe roată, lăsat trei zile într-o groapă cu var, a purtat încălțăminte cu cuie, a fost obligat să bea otrăvuri, biciuit cu vâna de bou, dar niciuna dintre torturi nu a reusit să îl facă să renunțe la Hristos.
Mulți dintre cei care au fost martori ai suferințelor Sfântului Gheorghe au renunțat la credința politeistă și I s-au închinat Dumnezeului creștin. O dovadă a sfințeniei sale o reprezintă învierea unui coleg de celulă. Această minune a convins-o chiar pe împărăteasa Alexandra, soția lui Dioclețian, să se creștineze. Deoarece nici onorurile promise, nici torturile nu au reușit să îi schimbe credința vie în Iisus Hristos Cel răstignit și înviat, Diocletian a ordonat decapitarea sa. De asemenea, soția Cezarului a fost și ea ucisă pentru convertirea la creștinism.
Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai iubiți sfinți, astfel că numeroase biserici poartă hramul său. În plus, sunt mai multe localități în România care poartă numele sfântului. Chiar unul dintre cele trei brațe ale Dunării este denumit astfel. Sf. Gheorghe este și ocrotitorul Armatei Române.
Imaginea Sf. Gheorghe ucigând balaurul este prezentă și pe steagul Moldovei medievale, trimis de Ștefan cel Mare la Mănăstirea Zografu de la Muntele Athos.
Pe acest steag se afla si rugaciunea Sfântului Ștefan cel Mare catre Sfântul Gheorghe:
„O, luptătorule și biruitorule, mare Gheorghe, in nevoi și in nenorociri grabnic ajutător și cald sprijinitor, iar celor intristați, bucurie nespusă, primește de la noi această rugăminte a smeritului tău rob, a Domnului Io Ștefan Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domnul Țării Moldovei. Pazește-l pe el neatins in lumea aceasta și in cea de apoi, pentru rugăciunile celor ce te cinstesc pe Tine, ca să Te preamărim in veci. Amin”.
Înălțarea Domnului, sărbătorită mereu joia, la 40 de zile după Paști, este și ziua Eroilor în Biserica Ortodoxă Română și un prilej de pomenire a morților, de această sărbătoare fiind legate și mai multe tradiții.
Mântuitorul Iisus Hristos, după Înviere, s-a arătat ucenicilor, timp de 40 de zile, după care, în prezența lor, s-a înălțat la cer. Hristos și-a profețit revenirea și i-a încredințat pe apostoli că le va trimite un Mângâietor, pe Duhul Sfânt, promisiune îndeplinită de Rusalii, când Duhul Sfânt se va pogorî asupra lor și le va dărui puterea de a cunoaște și de a vorbi în toate limbile pământului.
Hristos S-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor și a doi îngeri. Capela rotundă de pe munte păstrează încă o piatră imprimată cu urma piciorului lui Hristos, fiind un loc de închinăciune, atât pentru creștini, cât și pentru musulmani.
Înălțarea cu trupul la cer este o mărturie a faptului că omul a fost creat pentru veșnicie. Hristos, prin Înălțarea Sa, nu arată doar unde trebuie să ajungă omul, ci se face cale și putere ca omul să ajungă la această stare. El șade pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar si locuiește în inima celor ce-L iubesc. Așa putem înțelege paradoxul: Hristos este înălțat și în drum spre înălțare cu fiecare dintre noi, scrie crestinortodox.ro.
Ziua Eroilor
Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca sărbătoare națională bisericească a Eroilor. Astfel, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate, slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troițele și monumentele acestora din țară și din străinătate.
Tradiții de Înălțare (Ispas)
La fel ca în duminica Paștelui, de Înălţare se înroşesc şi se ciocnesc ouă, iar credincioșii se salută cu „Hristos S-a Înălțat” și „Adevărat S-a Înălțat”.
În popor, sărbătoarea Înălțării Domnului se mai numește si Ispas, după numele martorului ascuns, nevăzut al Înălțării. Tradiția spune că Ispas, un cioban, ascuns pe după pietre, a urmărit evenimentul, tăcut și uimit, și mai apoi a povestit alor săi cele întâmplate.
Ispasul mai este numit și Paștele Cailor, după o legendă populară, conform căreia, la nașterea lui Iisus, în grajdurile lui Crăciun, boii au fost blânzi și liniștiti, în timp ce caii au fremătat și s-au arătat neliniștiți. Atunci Maica Domnului a zis ca aceste animale să nu fie sătule decât în joia din săptămâna a șasea de după Paști.
În anumite zone se țin Moșii de Ispas, când se fac pomeni pentru morți, împărțindu-se mai ales pâine caldă, brânză, ceapă verde și rachiu. Sunt marcate vitele și se taie mieii. Este ultima zi în care se mai pot roși ouă. Oamenii se salută în această zi cu formulele "Hristos s-a înălțat!" și "Adevarat s-a înălțat!".
În mediul rural se practică ritualul leuşteanului. Gospodina casei atinge cu o legătură de leuştean pe fiecare membru al familiei şi fiecare animal în parte, urându-le să fie apărate de orice rău.
De Înălțarea Domnului nu se face treaba in gospodarie sau pe câmp, nu este bine să te cerți cu semenii tăi sau să porți ură, nu se înstrăinează niciun obiect din casă si nu se împrumută bani.
În această zi, abundă obiceiurile și practicile magice legate de cultul morților, deoarece se crede din timpuri străvechi că sufletele morților se ospătează acum, în zborul lor către cer. De asemenea, se crede că, în drumul către cer, sufletele morților se pot rătăci și rămâne pe pământ, transformându-se în strigoi ce provoacă neajunsuri oamenilor și animalelor, scrie activenews.ro.
De aceea, în ziua de Ispas se practică și astazi, în anumite zone, ritualuri magice de apărare: sunt culese și sfințite plante despre care se crede că au putere împotriva duhurilor rele (leuștean, alun, paltin), oamenii și animalele se ating cu ramuri de leuștean, se buciumă la răspântia drumurilor și pe dealuri, femeile și fetele se încing peste brâu cu ramuri de leuștean, se fac pomeni pentru morți, dar și descântece.
Se crede că cine moare de la Paști până la Ispas ajunge în Rai.
În ziua de 24 iunie se sărbătorește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, profetul trimis de Dumnezeu să anunțe venirea lui IIsus și să îl boteze pe Fiul lui Dumnezeu. În tradiția populară, sărbătoarea poartă numele de Cap de Vară, Drăgaica sau Sânzienele.
Semnificații religioase
Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendentă a semintiei lui Aaron. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus și i-a a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru că nu va da crezare celor vestite de îngerul Gavriil, Zaharia va rămâne mut până la punerea numelui fiului său.
Textul din evanghelia de la Matei 11, 11: "Adevărat zic vouă: nu s-a ridicat între cei născuți din femei unul mai mare decât Ioan Botezatorul; totuși, cel mai mic în împărăția cerurilor este mai mare decat el", este mărturisirea lui Hristos despre Ioan.
Ca o dovadă a cinstirii de care se bucură printre creștini, Biserica i-a inchinat lui Ioan șase sărbători: zămislirea lui (23 septembrie), nașterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), tăierea capului (29 august), prima și a doua aflare a capului său (24 februarie) si a treia aflare a capului sfântului (25 mai). Cei mai mulți sfinți au ca zi de prăznuire în calendar doar data morții lor, adică data nașterii lor întru cele veșnice.
Semnificații populare și tradiții legate de Sânziene
Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, de aceea în ziua de Sânziene nu se spală, nu se merge la câmp și nu se fac treburi casnice.
Se spune că cine lucrează în ziua de Sânziene va fi pocit, va înnebuni și va fi jucat de Drăgaice, potrivit tradiției populare.
La sate se crede că în noaptea de Sânziene se deschid cerurile, iar Sânzienele ies și joacă dansul ielelor în locuri ferite de ochii lumii, ascunse sau retrase. Dansul acesta nu poate fi observat de nimeni fiindcă cel sau cea care va îndrăzni să-l privească se va îmbolnăvi și nu se va mai putea vindeca.
În ajunul sărbătorii, Sânzienele intră în horă, cântă și dansează. Acestea conferă plantelor și buruienilor întrebuințări deosebite, astfel că vor putea fi folosite pentru a trata anumite afecțiuni. Mai mult, Sânzienele apără holdele de grindină, aduc rod semănăturilor, ursesc fetele de măritat și contribuie la înmulțirea plantelor și a animalelor.
Dacă plouă în ziua de Sânziene e semn de belșug.
În multe zone din ţară, se aprind noaptea focuri pe dealuri. În unele sate, oamenii umblă cu făcliile aprinse, înconjurând casa, ogoarele, grajdurile.
Spre dimineaţă, flăcăii umblă prin sat şi aruncă în curțile unde sunt fete de măritat cununiţe de sânziene.
În noaptea dinaintea sărbătorii, fetele puneau sub pernă flori de sânziene, în speranţa că astfel îşi vor visa ursitul. Femeile căsătorite îşi înfăşurau cu sânziene mijlocul, pentru a nu avea dureri la muncile câmpului.
Fetele mai aveau obiceiul să arunce o cunună de sânziene pe acoperişul casei. Dacă aceasta rămânea pe acoperiş, fata se mărita chiar în acel an, în timp ce, dacă ajungea pe jos, fata o mai arunca până rămânea prinsă pentru a şti câţi ani mai are de aşteptat.
Din spice de grâu, sânziene şi flori de câmp, fetele îşi făceau cununi cu care se împodobeau şi jucau dansul Drăgaicei. Acest dans era pentru belşug, precum şi pentru protecţia gospodăriilor şi ogoarelor.
În dimineaţa zilei de 24 iunie, multe fete obişnuiau să se scalde în rouă din zone neumblate. Roua sânzienelor era strânsă de babe într-o cârpă albă, de pânză nouă, și apoi storsă într-o oală nouă. În drum spre casă, babele trebuia să tacă și să nu întâlnească pe nimeni. Dacă toate acestea erau împlinite, atunci cine se spăla cu roua culeasă era sănătos şi drăgăstos peste an.
Florile culese în ziua de Sânziene, prinse în coroniţe sau legate în formă de cruce, erau duse la biserică pentru a fi sfinţite şi erau păstrate, apoi, pentru tratarea bolilor sau alungarea tuturor relelor. De altfel, acum, o dată cu venirea verii, era un bun prilej pentru culegerea plantelor de leac, toate având o eficacitate sigură.
În medicina populară, sânziana este folosită pentru foarte multe boli, dar trebuie culeasă în zorii zilei. Se spune că sânzienele puse în apa de baie întăresc copiii slabi şi sensibili, acest procedeu fiind folosit şi pentru tratarea frigurilor, iar roua căzută pe flori în noaptea de sânziene vindecă bolile de ochi şi piele.
Hotelul târgoviștean de trei stele „Dâmbovița” este pe punctul de a fi vândut.
Infinity Capital Investments, fostul SIF Oltenia, scoate la licitație acțiunile în cadrul firmei Complex Hotelier Dâmbovița. Prețul minim de pornire este de 20 de milioane de lei.
Hotelul a avut în 2022 o cifră de afaceri de aproape 800.000 de euro și un profit de 76.000 de euro, scrie economica.net.
„Infinity Capital Investments S.A. aduce la cunoștința investitorilor și acționarilor că organizează în data de 31.01.2024, ora 13, la adresa din Craiova, str. Tufanele nr. 1, jud. Dolj, licitație competitivă deschisă, pentru vânzarea participației de 99,9998% din capitalul social, deținuță de Infinity Capital Investments S.A. la Complex Hotelier Dâmbovița S.A., respectiv 1.754.221 acțiuni, la prețul minim de pornire de 20.000.000 lei”, se arată în anunțul companiei remis Bursei de la București.
Vânzarea se face pentru întreaga participație, nu individual sau fracționat. La licitație pot participa persoane fizice și/sau juridice române sau străine care fac dovada îndeplinirii cerințelor prevăzute în regulamentul de organizare și desfășurare a licitației.
Sursa imaginii: hoteldambovita.ro
În două săptămâni, va fi deschis cel mai mare parc construit în Târgoviște, în ultimele decenii, a anunțat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște. Pe bani europeni, 10 hectare, situate în vecinătatea Complexului Olimpic de Natație, ce fuseseră lasate în paragină și deveniseră o uriașă groapă de gunoi, vor fi transformate într-o nouă zonă de agrement, în cel mai mare parc făcut în orașul nostru dupa 1989, a explicat edilul-șef într-un video postat pe contul său de socializare. În materialul filmat, angajații ECOSAL muncesc cu sârg și sădesc ultimele plante, arbori și arbuști care vor împodobi noul parc.
După un început modest de campionat, la doar patru luni de la schimbarea conducerii, AFC Chindia Târgoviște mai trece printr-o schimbare.Andrei Cordoș nu mai este președintele clubului. În locul său, a fost anunțat oficial Lorin Petrescu, cel care până acum era vicepreședinte. Nicolae Croitoru, care avea grijă de Centrul de Copii și Juniori al clubului, a devenit noul vicepreședinte. Chindia l-a reconfirmat în funcția de antrenor pe Vasile Miriuță.
La începutul săptămânii, CJ Dâmbovița a aprobat viramentul unei contribuții de 3.000.000 lei, de cinci ori mai mult decât fusese stabilit inițial, o mare parte din acești bani publici fiind destinați unor datorii către stat.
Vineri, 6 octombrie, Consiliul Local al Municipiului Târgoviște a votat o nouă alocare, de 2.200.000 lei.
Prima provocare pentru noua conducere executivă a Chindiei este meciul de sâmbătă, de la Târgoviște, cu Progresul Spartac.
Chindia are o nouă conducere! Într-o conferință de presă la care au participat primarul Târgoviștei, Cristian Stan, și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, au fost prezentați noul președinte al clubului AFC Chindia Târgoviște, noul vicepreședinte, noul antrenor al echipei, directorul tehnic, directorul sportiv, team-manager-ul.
Astfel, cel care va conduce în următoarea perioadă clubul va fi Andrei Cordoș (35 ani), fost jucător la U Cluj, care i-a luat locul lui Marcel Ghergu, șef al AFC Chindia în ultimii 9 ani.
De altfel, acum două zile, Andrei Savin și Bogdan Trifan de la Prosport au avansat ipoteza unui amestec politic – al lui Vasile Dâncu – în redefinirea formulei de conducere a clubului târgoviștean și spuneau că influentul om politic din PSD ar fi făcut lobby pentru numirea unei triplete formate din Bogdan Lobonț ca antrenor, Eduard Stăncioiu ca director sportiv și Andrei Cordoș ca președinte al clubului. Deocamdată, din acest trio, s-au confirmat ultimele două nume, exact în calitățile pe care le-au aflat pe surse cei doi jurnaliști. Andrei Cordoș este fiul unui important om politic din PSD Cluj. Noul conducător al Chindiei are însă merite incontestabile, remarcându-se anul trecut prin faptul că a pus umărul la promovarea U Cluj în SuperLiga, în calitate de Team manager al echipei clujene.
Cordoș a declarat la Târgoviște că este convins că obiectivul accederii din nou în SuperLigă se va materializa și a făcut un apel la suporteri și la mediul de afaceri să fie alături de echipă. El va fi ajutat în activitatea de conducere a clubului de către vicepreședintele Lorin Petrescu, om de afaceri local și sponsor al echipei.
Noul antrenor al Chindiei este Dragoș Militaru (33 ani). Acesta a preluat Unirea Dej la începutul anului 2020, când echipa era pe ultimele poziții în Liga 3, dar în vara lui 2021 a reușit să o promoveze în Liga 2. În stagiunea 2021/2022, Unirea Dej a reușit să rămână în eșalonul secund, iar în sezonul trecut a obținut calificarea în play-off-ul de promovare. Nu a vrut să își prelungească înțelegerea cu fosta echipă și a acceptat oferta de la Târgoviște.
Alături de ei, au fost prezentați și noul director tehnic Renzo Rossi și team managerul Irinel Voicu.
Odată stabilită conducerea clubului, având în vedere că din vechiul lot de jucători nu au mai rămas decât patru, în zilele următoare vor fi anunțate mutări importante și noi încheieri de contracte.
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România a lansat o amplă consultare în rândul pacienților cu probleme hepatice și a aparținătorilor acestora cu scopul de a afla ce impact au avut asupra lor măsurile luate de autorități (sau lipsa acestora) pentru persoanele cu hepatite virale sau nonvirale. Consultarea se va realiza până la finalul lunii februarie prin completarea unor chestionare în format on-line sau fizic.
Asociația dorește să afle și care sunt așteptările pentru pacienți în ceea ce privește anul 2024 atât din prisma unor măsuri la nivelul factorilor decizionali, cât și ca activitate a organizației.
Chestionarul dedicat pacienților și aparținătorilor poate fi accesat în următorul link: https://forms.gle/NL92eSewjWe1CzDM7
În ceea ce privește chestionarul adresat cadrelor medicale care lucrează direct cu pacienții hepatici, medici sau asistenți medicali, obiectivul acestuia este acela de a măsura impactul din perspectiva specialiștilor. Chestionarul poate fi accesat completand link-ul de mai jos : https://forms.gle/Hb8xDAnzwbkBwgsN7 .
Pe site-ul asociației hepato.ro sau de pe pagina de facebook hepatoromania pot fi accesate ambele chestionare.
„Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”
Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școli, la nivel național a fost inițiată Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar, realizată de către Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară.
Astfel, polițiștii din cadrul Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, s-au alăturat acestui proiect și vor desfășura la nivel local activități informativ-preventive în cadrul a cinci unități de învățământ preuniversitar din Târgoviște, Găești, Fieni, Valea Voievozilor și Mănești.
Obiectivul campaniei este acela de formare a unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe respect, empatie, responsabilitate si colegialitate.
Totodată, în cadrul campaniei, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante, se va desfășura un concurs de creație cu tema „Siguranța Școlară”, care va consta în elaborarea unui material de informare și prevenție cu un logo privind siguranța școlară și un slogan sugestiv temei.
Concursul se va adresa elevilor participanți din clasele VI – VIII, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de școlari, coordonați în acest scop de profesori.
Campania pentru prevenirea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar se va desfășura până la data de 21 iunie a.c..
Trei persoane au fost declarate decedate în urma intervenției pompierilor din Găești la o gospodărie din Morteni. Este vorba despre o femeie de aproximativ 50 de ani și de fiicele minore ale acesteia. O vecină a apelat la 112 după ce le-a găsit inconștiente în casă. Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate de cadrele medicale nu au dat rezultate, iar cele trei persoane au fost declarate moarte. Cel mai probabil, decesul a survenit în urma intoxicării cu monoxid de carbon.
Potrivit unei informări de la ISU Dâmbovița, Detașamentul Găești a acționat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar Serviciul de Ambulanță Județean Dâmbovița cu două echipaje.
Pe 23 ianuarie este celebrată Ziua Internațională a Scrisului de Mână. Aceasta a fost aleasă ca un omagiu adus lui John Hancock, născut în a 23-a zi a lunii ianuarie, care a devenit notoriu datorită semnăturii sale, lizibilă și decorativă, de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.
Ziua Internațională a Scrisului de Mână ne încurajează să punem creionul pe hârtie și să ne scriem gândurile.
Meritele practicii jurnalului, ca mijloc de introspecție și de autoexprimare, au fost recunoscute pe scară largă.
Numeroase studii au indicat faptul că jurnalul și alte forme de scriere expresivă pot ajuta la ameliorarea stresului, a disperării și a anxietății.
Implicând atât emisfera stângă, cât și cea dreaptă a creierului, se crede că scrisul îmbunătățește comunicarea între zonele creierului responsabile de reglarea emoțiilor. Astfel, prin schimbul de informații între regiunile creierului, am putea fi capabili să ne recunoaștem și să ne controlăm mai bine emoțiile.
Atunci când ești pasionat de ceea ce faci, încerci să găsești o cale de a-i învăța și pe alții. Îți dorești să transmiți mai departe energia care te animă, setea de victorii, plăcerea de a munci și conștiința că, înainte de a te bucura de roade, trebuie să trudești, să rabzi și să te sacrifici. Știi că trebuie să construiești încet, dar sigur, secundă după secundă, un parcurs care se va transforma dintr-o competiție continuă într-o culme pe care adie vântul recunoașterii valorii tale.
Așa vede lucrurile Marius Mihai Marin, antrenor în cadrul Asociației Club Sportiv pe care a creat-o și care îi poartă numele. După ce a învățat el însuși o multitudine de stiluri de luptă, pe care le-a și exersat în competiții, acum își dorește să formeze din ce în ce mai mulți campioni, care să își pună în valoare calitățile, abilitățile, să ajungă în cea mai bună formă prin muncă, disciplină, dorință de a reuși, respect pentru sine și pentru adversar, capacitate de a-și gestiona emoțiile.
Ultimul an competitional – 2022 – a fost unul cu adevărat extraordinar pentru Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai Arte Marțiale Târgoviște. Elevii săi au reușit performanța de a obține în total 240 de medalii, din care 30 sunt medalii mondiale (6 titluri de campioni mondiali, 20 de vicecampioni mondiali, 4 medalii mondiale de bronz).
Clubul este în căutare de tineri dornici să performeze și să arate că pot să își stăpânească fiecare fibră a corpului lor. Vor avea ocazia să participe la antrenamente alături de sportivi experimentați, multipli campioni naționali, europeni și mondiali și să lupte sub privirea ageră a unui antrenor experimentat, multiplu campion național, multiplu vicecampion mondial si campion Mondial, 4 Dan Freestyle Kickboxing, 3 Duan Wushu Kung Fu. De asemenea, antrenamentele vor mai fi suținute și de fiii lui Mihai Marius Marin, pe numele lor George, David, Ovidiu și Gabriel. Toți 4 au centuri negre cu 1 Duan Wushu Kung Fu, sunt sportivi exemplari, experimentați și licențiați ai Școlii Naționale de Formare și Perfecționare Antrenori București. În plus, George a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Valahia și este în anul al doilea la Masterat.
Cei care hotărăsc să se înscrie pot alege dintr-o gamă variată de cursuri, repartizate pe niveluri de inițiere și de performanță : Wushu Kung Fu, Sashou, Wing Chun Kung, Taolu, arme tradiționale chinezești și japoneze, Tai Chi, K1, Kickboxing, Muay Thay, MMA, Nunckaku Fight, Sword Fight, Kempo Mixt Marțial Arts, Qinda Leitai, Grappling, Sumo, Freestyle Kickboxing, Knife Fight, self defense feminin si masculin, lupte de stradă.
Clubul își are sediul în Târgoviște, pe strada Nifon. Programul este, pentru a arăta pasiunea celui care l-a fondat, aproape non-stop. Dacă vreți să vă măsurați forțele, să vă învingeți fricile, să vă disciplinați fizic și mental, să performați și să ajungeți pe podium, puteți oricând apela numărul de telefon al antrenorului Marius Mihai Marin – 0728393649.
Sorana Cîrstea confirmă forma excelentă în care se află în acest moment și câștigă turneul WTA 125 de la Reus.
Sorana, locul 44 WTA și favorită 2, s-a impus, azi, în finala turneului din Catalonia, Spania.
Ea a învins-o în ultimul act pe americanca Elizabeth Mandlik (147 WTA) scor 6-1, 4-6, 7-6.
Într-un moment greu al partidei, în setul decisiv, când era condusă cu 5-2, Sorana a revenit și a reușit să închidă setul și meciul în favoarea ei.
În clasamentul mondial WTA, Sorana Cîrstea va urca începând de luni pe locul 34.
Sorana Cîrstea, locul 44 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului WTA 125 de la Reus (Catalonia, Spania).
Cîrstea, cap se serie 2, a învins-o în semifinale pe americanca Lauren Davis, locul 56 WTA, scor 6-4, 7-5.
În finala de duminică, Sorana va întâlni o altă americancă, Elizabeth Mandlik (147 WTA), care a trecut de ucraineanca Dayana Yastremska (149 WTA), cu 7-5, 4-6, 6-4.
În clasamentul mondial WTA Live, Sorana Cîrstea a urcat deja pe locul 35, iar dacă va câștiga finala va fi pe 34 începând de luni.
Ghinion teribil pentru Chindia Târgoviște în meciul cu Petrolul Ploiești, din această seară!
După ce a deschis scorul în urma golului dat de Popadiuc, Chindia a condus până la sfârșitul primei reprize. În a doua jumătate a meciului, hazardul și-a făcut simțită prezența din ce în ce mai evident și mai apăsător: Petrolul a egalat în urma unui gol care a primit largul concurs al portarului Căbuz, Chindia a trecut din nou în avantaj, după golul lui Popa, care a fost anulat, după intervenția camerei VAR și, colac peste pupăză, Petrolul a marcat din nou, consfințind scorul final al partidei Chindia Târgoviște – Petrolul Ploiești: 1-2.
Petrolul este pe primul loc in play-out, în timp ce Chindia mai irosește o șansă de a se salva și se situează pe locul al șaptelea.
Următoarea partidă este cea din deplasare cu U Cluj, de săptămâna viitoare.
Situație dificilă pentru Chindia Târgoviște! Este nevoită să ducă următoarea luptă pentru rămânerea în Liga I chiar în fieful echipei cu care se va înfrunta în meciul din vinerea aceasta! Stadionul municipal târgoviștean, a cărui refacere se află în stadiul final, nu va putea fi omologat până la 5 mai, atunci când este programată partida dintre formația locală și Petrolul Ploiești. Pentru a-și asigura sprijin în tribunele stadionului „Ilie Oană” din Ploiești, clubul târgoviștean anunță că va pune la dispoziția suporterilor săi mijloace de transport, în funcție de solicitări, pentru deplasarea de vineri.
Într-un comunicat oficial, A.F.C. Chindia Târgoviște a anunțat că meciul cu Petrolul Ploiești, din etapa a VII-a a Play Out-ului SuperLigii, se va desfășura, conform programării, în data de 05.05.2023, de la ora 20.30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.
„Cunoaștem interesul suporterilor noștri pentru revenirea pe teren propriu a echipei, tocmai de aceea îi anunțăm cu regret că nu s-a putut face omologarea conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) pentru următorul meci.
Având în vedere prevederile regulamentare, schimbarea de stadion (revenirea acasă) necesită o perioadă de 10 zile.”, se arată în comunicatul A.F.C. Chindia.
Informarea oficială conține și o veste bună (sau doar o proiecție optimistă), precizând că arena este gata, iar meciul din ultima etapă, de pe teren propriu, cu FC Voluntari, se va desfășura, cu siguranță, pe Stadionul Municipal „Eugen Popescu”!
Biletele pentru meciul cu FC Petrolul vor fi puse în vânzare miercuri dimineață, atât la case, cât și online.
După cele șase etape disputate până acum în play-out, Chindia Târgoviște ocupă locul 13, primul care duce la barajul de menținere în Superliga, cu 22 de puncte, fiind la patru puncte în spatele lui U Cluj, prima echipă care se salvează în momentul de față de la retrogradare.
Dâmbovițenii mai au de disputat trei meciuri în play-out: cu Petrolul Ploiești, pe teren propriu, cu U Cluj, în deplasare și cu FC Voluntari, acasă.
Sorana Cîrstea a reușit una dintre cele mai importante victorii din cariera ei, în această seară, cînd a învins-o pe bielorusa Aryna Sabalenka, numărul doi mondial.
Cu un sec 6-4, 6-4, într-o seară în care Sabalenka a greșit mai mult, iar Sorana a stat mereu concentrată, târgovișteanca a reușit un meci mare, calificându-se în semifinala turneului de la Miami.
Jucătoarea noastră o va întâlni în meciul următor pe câștigătoarea din partida Petra Kvitova – Ekaterina Alexandrova.
Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 1000 de la Miami.
Sorana a învins-o pe sportiva din Cehia, Karolina Muchova, numărul 55 mondial, scor 7-5, 6-1, după ce a întors scorul în favoarea ei, în ambele seturi, de la 3-1 si 5-3 pentru Muchova.
În optimi, Sorana va întâlni tot o sportivă din Cehia, mai slab clasată decât Muchova. Este vorba despre Marketa Vondrousova, locul 103 WTA.
Prin calificarea în optimi, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 96.955 de dolari şi 120 de puncte.
Din păcate, frumoasa aventură ce a purtat CSM Târgoviște până în semifinalele
CEV Cup s-a încheiat joi seară.
Fetele noastre au fost învinse, în deplasare, de campioana la volei feminin Volei Alba Blaj cu scorul de 3-1, în manșa retur din semifinalele competiției.
Scorul pe seturi a fost 25-21, 25-23, 19-25, 25-20. În tur, formaţia ardeleană a câştigat cu 3-0, pe seturi 25-15, 25-18, 25-22 și cu dublă victorie obţine calificarea în finala CEV Cup, a doua competiţie valorică a continentului.
În finală, Volei Alba Blaj se va confrunta cu echipa italiană Savino del Bene Scandici, care a eliminat în cealaltă semifinală pe Thy Istanbul (3-0 şi 2-3). Finala se va juca în dublă manşă, în 5 aprilie, la Târgu Mureş, iar o săptămână mai târziu, în deplasare.
Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte au început sezonul în Liga Campionilor, însă nu au trecut de faza grupelor.
”A fost un drum lung și anevoios, însă a fost plin de experiențe care ne-au ajutat să evoluăm.
A fost o onoare că în această semifinală au jucat două echipe ale României!”, a scris CSM Târgoviște pe o rețea de socializare.
Corecție dură, aplicată de Volei Alba Blaj echipei CSM Târgoviște, în prima manșă a semifinalelor CEV Cup!
Blăjencele s-au impus cu scorul de 3-0 (15-25; 18-25; 22-25). Va fi greu pentru echipa târgovișteană să întoarcă rezultatul, mai ales că meciul decisiv se va desfășura în fieful câștigătoarelor din această seară.
Publicul spera la un meci scânteietor, cu un rezultat favorabil echipei gazdă, mai ales după ultima confruntare dintre CSM și Volei Alba Blaj, în care câștig de cauză au avut târgoviștencele, chiar pe terenul adversarelor.
Rezultate meritorii pentru sportivii care au reprezentat Dâmbovița la Campionatul National de Freestyle Kickboxing! Aceștia au câștigat nu mai puțin de 17 medalii, în condițiile în care au participat la un campionat greu, cu sportivi experimentați. 11 medalii din total sunt de aur, 4 de argint si 2 de bronz. Antrenorul Marius Mihai Marin este cunoscut pentru nenumăratele premii pe care a reușit să le obțină la competiții locale, naționale și internaționale.
Precum domnitorii din vremuri apuse, care luau pulsul străzii coborându-se de la Curtea Domnească printre locuitorii de rând, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a părăsit clădirea răcoroasă a Primăriei pentru a verifica în ce condiții călătoresc cei care folosesc transportul public local în municipiul Târgoviște.
Începutul sezonului estival coincide în mod fericit cu Ziua Copilului. La Complexul Turistic de Natație din Târgoviște sunt pregătite numeroase evenimente și, dacă vremea va fi bună, se va deschide și zona de ștrand. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan. Acesta informase anterior târgoviștenii că „litoralul de acasă” se pregătește pentru vară și că toate umbrelele de pe insulă au fost schimbate.
Finalul de săptămână, cu Ziua Copilului în prim-plan, propune un program încărcat de evenimente sportive la Complexul Turistic de Natație Târgoviște.
Vor fi întreceri de înot, fotbal, volei pe plajă, un concurs de lupte cu traseu aplicativ, dar și o probă de cros în parcul nou. Cupa 1 Iunie la înot va avea startul de la ora 9.00, prin spectaculoasele probe de ștafetă. Toți copiii prezenți vor fi premiați de Primăria Municipiului Târgoviște.
Accesul copiilor cu vârsta sub 7 ani este gratuit, iar adulții vor plăti 30 de lei/zi/persoană în cursul săptămânii și 35 de lei în weekend. Mai multe detalii găsiți aici: http://www.complexturisticnatatietargoviste.ro/ro/program
Complexul Turistic de Natație din Târgoviște este o investiție din fonduri europene de aproximativ 80.000.000 lei și un veritabil punct de atracție pentru întreaga regiune în perioada estivală. De curând, un depozit de deșeuri din apropierea Complexului de Natație a fost transformat în cel mai mare parc construit în Târgoviște în ultimii 50 de ani, cu o suprafață de 100.000 mp și un debarcader unde există bărci și hidrobiciclete.
Un proiect esențial pentru municipiul Târgoviște a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Dâmbovița. Astfel, au fost stabiliți indicatorii tehnico-economici ai Inelului 2 de centură al municipiului Târgoviște, anunță primarul Târgoviștei, Cristian Stan.
„Cu o valoare de peste 980.000.000 lei și o lungime de peste 16 km, în regim de circulație 4 benzi, câte 2 pe sens, cu cele 5 poduri, 16 pasaje, dar și 5 tuneluri care urmează să fie construite, discutăm poate de investiția cu cel mai mare impact privind condițiile de trafic din zona aferentă intrărilor în orașul nostru, dar și de crearea unei zone importante de dezvoltare economică între inelul 1 si inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște!”, a precizat Cristian Stan.
Noul inel de centură, gândit în regim de drum expres, va avea o lungime de 16,13 km și va ocoli municipiul Târgoviște, dar și comunele Aninoasa, Doicești, Șotânga, Dragomirești, Ulmi și Lucieni.
Copyright © 2024 informatiata - All Rights Reserved.
Powered by GoDaddy