În Piața Tricolorului din Târgoviște a început amenajarea Târgului de Crăciun. În această perioadă sunt montate căsuțele în care se vor instala comercianții de produse alimentare și nealimentare.
În oraș a început deja pregătirea iluminatului public festiv, iar în curând va fi montat și bradul de Crăciun. Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat chiar în seara de Moș Nicolae, pe 5 decembrie, în cadrul unui spectacol-surpriză.
,,Târgoviștea, în haine de sărbătoare! Am început montarea căsuțelor pentru Târgul de Crăciun! În seara de Moș Nicolae, cu mic cu mare, aprindem iluminatul festiv în cadrul unui spectacol-surpriză!”, a transmis primarul Cristian Stan.
„O altă investiție ajunsă în faza de recepție, un nou proiect finalizat la Târgoviște!”, a anunțat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.
Corpul B al Primăriei municipiului a făcut obiectul unui amplu proiect de reabilitare, investiția fiind finanțată în cadrul Planului național de redresare și reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării – Axa prioritară 2 – Schema de Granturi pentru Eficiență Energetică și Reziliență în Clădiri Publice.
„Astfel, întreg imobilul a fost termoizolat, a fost înlocuit acoperișul, schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire refăcut, au fost instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, iar sistemele de climatizare au fost refăcute”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.
Lucrările au ajuns în faza de recepție.
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, salută investițiile în sănătate care se petrec acum în municipiul dâmbovițean.
„Investițiile în sănătate, cel mai de preț lucru al fiecăruia dintre noi, nu suportă amânare! Nu este nimic negociabil atunci când vorbim de condiții mai bune de tratament pentru târgovișteni și dâmbovițeni, nu trebuie să existe „dacă” sau „poate” atunci când ne referim la echipamentele medicale sau dotările de care medicii au nevoie pentru a-i îngriji pe cei care au nevoie de tot ajutorul lor.
Privind cu atenție investițiile și proiectele pe care Corneliu Ștefan și echipa de la Consiliul Județean Dâmbovița le derulează la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, în valoare totală de peste 150.000.000 de lei, nu putem să spunem decât că sănătatea târgoviștenilor și a dâmbovițenilor este pe mâini bune.
Acestui demers investițional fără precedent, i se alătură și Construirea unui Spital de Pediatrie, poate cel mai important proiect din județul Dâmbovița din ultimii 30 de ani!
Felicitări, Corneliu Ștefan!”
Este firesc ca în această perioadă, cu puțin înaintea alegerilor parlamentare și prezidențiale, membrii PSD care se bucură de prestigiu și de credibilitate să aducă în atenția publică și să evidențieze realizările administrației social-democrate.
Investiții în valoare de peste 32 milioane de lei la Liceul Teoretic "Ion Heliade Rădulescu" din Târgoviște!
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a anunțat că un prim proiect, finanțat din fonduri europene, în valoare de 4.600.000 lei, include în principal anveloparea clădirii, modernizarea sistemului de încălzire și implementarea energiei regenerabile prin panouri fotovoltaice și iluminat LED.
În paralel, celălalt corp al liceului va beneficia de un proiect de consolidare seismică și renovare energetică în valoare de 27,7 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic.
Primarul Daniel Cristian Stan a explicat că acestea sunt cele mai ample lucrări care au fost realizate vreodată în municipiul Târgoviște pentru modernizarea infrastructurii educaționale și sunt primele investiții importante din istoria acestei unități de învățământ.
La Târgoviște continuă cea mai importantă etapă de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, a anunțat primarul Cristian Stan.
Într-o primă etapă, sunt avute în vedere aproximativ 120 de scări de bloc și peste 125.000.000 lei, bani atrași de către administrația locală târgovișteană, pentru a schimba radical situația anvelopărilor termice în Târgoviște.
Primarul a reamintit că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse intre 3,5% si 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (in funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.
De reținut este și că blocurile de locuințe, nefiind proprietatea Primăriei, nu pot fi reabilitate fără conscursul asociației de proprietari și al beneficiarilor persoane fizice, care trebuie să asigure completarea documentației puse la dispoziție de către municipalitate. Potrivit legislației în vigoare, lipsa asociației de proprietari face imposibilă accesarea finanțarii!
În total, este vorba despre 117 scări de bloc în diferite stadii, unele în faza de execuție, cum este cazul blocurilor J. Vor urma blocurile A, apoi blocurile G, blocurile din microraioanele V, VI, XI.
Lucrările de construcție a unei noi baze sportive au început astăzi, 23 octombrie, în municipiul Târgoviște.
Astfel, pe Calea Ialomiței, în zona Complexului Turistic de Natație, vor fi amenajate un teren de fotbal cu 500 de locuri în tribune și un teren multifunctional, destinat practicării mai multor sporturi - handbal, baschet, volei și tenis.
De asemenea, se vor amenaja o parcare cu 55 de locuri pentru autoturisme și două locuri pentru autocare, alei pietonale și spații verzi cu gazon și arbuști.
Suprafața noii baze sportive va fi de peste 14.000 metri pătrați, iar valoarea totală a lucrărilor – derulate prin Compania Națională de Investiții – se ridică la aproximativ 8,2 milioane de lei.
„Această nouă investiție este menită să completeze infrastructura sportivă a municipiului, consolidând astfel prezența facilităților dedicate activităților sportive și recreative în Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.
Astfel, la Complexul de Natație, pe lângă bazinul olimpic, vor fi două baze sportive. Odată cu ridicarea skatepark-ului, „toată zona se va transforma într-una ce va fi preferată de iubitorii sportului din municipiul Târgoviște”, a ținut să sublinieze primarul municipiului Târgoviște.
Municipalitatea târgovișteană a anunțat că a început o nouă investiție pe locul unui fost punct termic dezafectat. Este vorba despre o parcare situată pe strada Gabriel Popescu.
Proiectul va include și măsuri de îmbunătățire a siguranței rutiere, cu iluminat adecvat și marcaje clare.
Cu foarte puțină vreme înainte, primarul Cristian Stan anunțase că și în locul punctului termic de pe Aleea Prof. Radu Gioglovan va fi construit un Centru de zi pentru asistență și suport a persoanelor adulte cu dizabilități. Acest proiect urmează să fie finanțat cu fonduri europene de peste 4 milioane de lei, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.
În locul altor trei puncte termice dezafectate din Târgoviște, au fost construite, în ultimii ani, un club pentru pensionari, un centru pentru copiii cu sindrom Down, secția pentru copii a Bibliotecii Județene Dâmbovița.
După 28 de ani, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, este disponibilă cea mai avansată tehnologie pentru depistarea precoce a cancerului mamar. Noul echipament va asigura un diagnostic precis, o detectare timpurie a cancerului și, în final, șanse mai mari de vindecare.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că luni, 21 octombrie, a fost finalizată montarea unui mamograf digital cu tomosinteza 3D, un pas important în lupta împotriva cancerului de sân.
„Mă bucur că proiectului „Sănătate pentru Dâmbovița” al Consiliului Județean Dâmbovița i s-au alăturat senatorul Titus Corlățean și deputații Carmen Holban, Ioan Vulpescu, Radu Popa și Marian Țachianu.
Datorită unui amendament depus de către aceștia la bugetul de stat, județului nostru i-a fost alocată o finanțare de 3,5 milioane lei. Din această sumă, 750.000 lei au fost investiți în noul mamograf, iar diferența va fi utilizată pentru a achiziționa un aparat RMN.
În prezent, mamograful se află în perioada de autorizare de către CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare) și, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu specialiștii Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, se estimează că primele investigații se vor putea realiza în aproximativ o lună de zile.
Această investiție are o însemnătate deosebită, având în vedere că anual, în Dâmbovița, sunt solicitate cel puțin 1.000 de astfel de investigații medicale.”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.
Târgoviște își reconfigurează aspectul de la zi la zi! Astfel, până la sfârșitul săptămânii, cartierul Sagricom va beneficia de un teren de sport multifuncțional, cu dotări și marcaje corespunzătoare jocurilor de fotbal și baschet.
Investiția este realizată din bugetul local și are o valoare de aproximativ 800.000 lei.
„Se amenajează calea de acces, cred că mâine, cel târziu poimâine, întreaga investiție de aici va fi gata.”, a declarat miercuri, 16 octombrie, primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.
„Este vorba despre o investiție de aproximativ 800.000 lei prin care oferim acestui cartier posibilitatea de a practica sportul. Este un teren pe care se poate juca minifotbal, baschet, handbal, astfel încât să se poată practica sportul în condiții foarte bune.
Pentru că suntem în cartierul Sagricom, aș mai menționa și faptul că încă avem la Compania Națională de Investiții un proiect de construire a unei creșe, chiar lângă grădiniță. Sperăm să avem cât mai repede vești bune și să mai discutăm de o unitate de învățământ antepreșcolar în municipiul Târgoviște, unitate construită de la zero”, a mai adăugat Cristian Stan.
Eforturile municipalității târgoviștene pentru redefinirea infrastructurii educaționale continuă.
Proiectul care vizează „Renovarea energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 2” este în plină desfășurare. În cel mult 5 luni, copiii se vor întoarce într-o clădire reabilitată, potrivit declarației făcute de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, într-o conferință de presă la unitatea de învățământ.
Valoarea totală a proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență este de 6.811.615,30 lei, iar lucrările se referă la termoizolarea întregului imobil, schimbarea tâmplăriei, refacerea sistemului de încălzire, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, refacerea sistemelor de climatizare, modernizarea instalațiilor de iluminat, refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice.
Lucrările vor fi finalizate la jumătatea lunii februarie a anului viitor, a declarant primarul Stan, pentru că „este o vacanță atunci și vrem să profităm de acest lucru pentru a aduce din nou copiii la această unitate. Deci, destul de curând, și vom avea aici o unitate la nivel european”, a transmis Cristian Stan.
Refacerea infrastructurii educaționale este în plin avânt. În această perioadă se lucrează și la Școala Nr. 9 «Grigore Alexandrescu», la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14 și, în curând, după finalizarea licitației pentru completarea proiectului la Școala «Tudor Vladimirescu», lucrările vor fi reluate și acolo.
În plus, potrivit primarului Târgoviștei, „au fost depuse spre finanțare investiții importante cum ar fi Liceul «Constantin Brâncoveanu», de asemenea Școala «Vasile Cârlova» cu cele două locații, deja cerere de finanțare depusă, totodată avem în pregătire documentațiile pentru Grădinița Nr. 1, pentru Grădinița Nr. 12, avem lucrări la «Voievodul Mircea» pe Programul de Consolidare Antiseismică, vor începe lucrări la Colegiul Economic «Ion Ghica». Sunt foarte multe lucrări, investiții.
Cam tot ceea ce înseamnă infrastructură educațională nereabilitată până în acest moment face obiectul investițiilor pe care noi le avem, cele mai multe în faza de execuție sau în faza de licitație, iar altele în faza de pregătire a documentației”, a declarat primarul Cristian Stan.
Un punct termic dezafectat din Târgoviște va fi transformat într-un centru de zi pentru asistența și sprijinul persoanelor adulte cu dizabilități. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan.
„O altă investiție dedicată persoanelor cu dizabilități din municipiul Târgoviște este pe cale să debuteze!
Astfel, la sediul Guvernului României, în prezența doamnei Simona Bucura- Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, am semnat contractul de finanțare care vizează construirea unui «Centru de zi pentru asistență și suport a persoanelor adulte cu dizabilități». Obiectivul principal al proiectului îl constituie furnizarea de servicii de specialitate corespunzătoare nevoilor evaluate pentru un număr de 90 persoane cu dizabilități”, a explicat pe pagina sa de Facebook primarul municipiului, Cristian Stan.
Centrul va fi construit pe Aleea Prof. Radu Gioglovan, pe locul unui punct termic dezafectat, valoarea investiției fiind de peste 4 milioane de lei. Finanțarea este accesată în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Ținta 396 – ”Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”.
Iubitorii de skating, rolling și ciclism urban nu sunt neglijați de către administrația târgovișteană! Consiliul Local a aprobat în cea mai recentă ședință realizarea unor piste de skateboard și de pumptrack în incinta Complexului Turistic de Natație.
Anunțul a fost făcut de primarul Târgoviștei, Cristian Stan, pe pagina sa de Facebook, unde s-a arătat convins de faptul că noua investiție, realizată pe o suprafață de peste 4000 mp, va reprezenta un nou punct de atracție pentru târgovișteni.
„Pista de skate va avea o suprafață de beton acoperită cu un strat de asfalt și se vor amplasa bare și elemente skate de mai multe tipuri. Pista de pumptrack va fi construită din materiale naturale, compactate manual, iar zona de rulare va fi finisată cu asfalt. Parcul va beneficia de iluminat public, iar spațiul verde adiacent va fi reamenajat pentru o mai bună integrare a investiției.”, a explicat primarul Târgoviștei.
Grădinița din Priseaca a fost finalizată și își va primi deîndată oaspeții micuți și zgomotoși într-un spațiu la standarde europene.
Obiectivul școlar a făcut obiectul unui proiect de renovare energetică, în valoare de aproximativ un million de lei, care a început în ianuarie 2024. Proiectul a vizat termoizolarea, schimbarea tâmplăriei, refacerea sistemului de încălzire, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, refacerea sistemelor de climatizare, modernizarea instalațiilor de iluminat, refacerea sistemului de colectare și de evacuare a apelor meteorice.
Finanțarea a fost obținută de Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență.
„ Grădinița din Priseaca, finalizată! Chiar de mâine copiii se vor reîntoarce într-o unitate de învățământ cu totul și cu totul transformată în bine!”, a anunțat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.
Rând pe rând, toate unitățile de învățământ din Târgoviște vor ajunge să își schimbe fața printr-un amplu proces de modernizare și reabilitare. A venit rândul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”, care va beneficia de o investiție de peste 25 milioane lei pentru o schimbare din temelii. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan:
„O nouă instituție de învățământ din Târgoviște va fi de nerecunoscut!
Astfel, în cadrul unui spectaculos proiect care vizeaza reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncoveanu”, vor fi realizate intervenții prin care unitatea de învățământ amintită va fi transformată integral, toate corpurile de clădire urmând a fi reabilitate din temelii (înlocuire învelitoare, termoizolare și refacere finisaje, înlocuire tâmplărie, dotare cu instalații moderne, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei etc.). Totodată, va fi refăcută curtea liceului, inclusiv prin realizarea unui sistem de iluminare și prin crearea de spații verzi sau a unor foișoare și pergole. Valoarea investiției depășește 25.000.000 lei, iar finanțarea este accesată în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia.”
Terenul de sport multifunctional din Cartierul Sagricom este aproape de finalizare. Acesta va avea dotări și marcaje corespunzătoare jocurilor de baschet și de fotbal, după cum a anunțat primarul Târgoviștei, Cristian Stan, în timpul unei vizite de lucru.
Realizarea suprafeței sportive a început în această vară, cu fonduri de la bugetul Primăriei Târgoviște. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 800.000 de lei.
Cartierul Sagricom reprezintă o zonă care s-a dezvoltat mult în ultimul timp. Aici a fost ridicată și data în folosință prima grădiniță din Târgoviște construită, după Revoluție, de la zero. În spatele grădiniței administrația locală târgovișteană va construi o creșă cu finanțare prin CNI.
Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” din Târgoviște beneficiază pentru prima dată în existența sa de lucrări ample de modernizare. Unitatea de învățământ din microraionul nr. 11 (actualul cartier Vlad Țepeș) face obiectul unui proiect de renovare, în valoare de aproape 13 milioane de lei, accesat de către Primăria Târgoviște prin Planul național de redresare și reziliență, Componenta C5 - Runda 2 - Valul renovării.
Lucrările de modernizare la unitatea școlară au început în luna mai a acestui an și constau în intervenții complexe, care vizează atât renovarea energetică, dar și transformarea clădirii și a curții într-un loc agreabil și primitor. În cadrul proiectului, vor fi realizate intervenții prin care întreaga unitate de învățământ va fi termoizolată, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate echipamente alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice etc.
Administrația municipală are în vedere și refacerea bazei sportive.
Municipalitatea a luat decizia de a se implica în refacerea acestei școli pentru a oferi o alternativă corectă copiilor din microraioanele 11 și 12, astfel încât aceștia să se poată bucura de toate condițiile pe care le presupune un învățământ la standarde europene. În plus, investind în refacerea școlii, se fluidizează traficul în oraș și se evită aglomerarea cu elevi a unor anumite unități de învățământ în detrimentul altora.
Primarul Cristian Stan speră că unitatea de învățământ va fi gata până în vara anului viitor.
Părinții și copiii din Priseaca au primit vești bune din partea primarului Târgoviștei, Cristian Stan. Astfel, la începutul lunii octombrie, grădinița din comunitate își va deschide porțile, așteptându-i pe micuți cu servicii educaționale într-un spațiu la standarde europene.
Grădinița din cartierul Priseaca a făcut obiectul unui proiect de renovare energetică, în valoare de aproximativ un million de lei, care a început în ianuarie 2024. Proiectul a vizat termoizolarea, schimbarea tâmplăriei, refacerea sistemului de încălzire, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, refacerea sistemelor de climatizare, modernizarea instalațiilor de iluminat, refacerea sistemului de colectare și de evacuare a apelor meteorice.
Finanțarea a fost obținută de Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență.
„Luna viitoare copiii se întorc în casă nouă și un alt proiect cu finanțare nerambursabilă se apropie de punctul final”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.
Cine ajunge în Târgoviște nu poate să nu remarce aspectul îngrijit al orașului, la care contribuie din plin și felul în care arată autobuzele curate, ce asigură un transport public sigur și confortabil.
În legătură cu ultimul aspect menționat, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că, potrivit indexului T.R.A.I., realizat de platforma Storia, municipiul Târgoviște se află pe locul al doilea în topul național al accesibilității transportului în comun. „Un clasament pe care nu l-am realizat noi, ci rezultă din surse precum Google Traffic, Google Places, Airly și Storia, plus opiniile locuitorilor din orașele respective.”, a ținut să precizeze Cristian Stan. „Da, astăzi avem unul dintre cele mai moderne și performante sisteme de transport public în comun din România, creat de la zero, exclusiv prin fonduri europene.”, a concluzionat primarul Târgoviștei.
Conform părerii locuitorilor, Brașovul ocupă prima poziție în clasamentul realizat de platforma Storia, cu un scor de 84,6, fiind considerat în acest moment cel mai accesibil oraș din perspectiva transportului în comun.
Târgoviște, cu un scor de 83,2, este pe locul al doilea la nivel național, cu un grad semnificativ de mulțumire a locuitorilor săi față de accesul la sistemul de transport în comun.
Pe locul trei se află Sibiul, cu un scor de 83 de puncte, urmat de București, cu 81,5 puncte.
Târgoviștenii s-au obișnuit deja să primească vești bune din partea administrației locale cu regularitate. Primarul Cristian Stan a anunțat astăzi, 11 septembrie, că încă două investiții au ajuns în faza de execuție.
Primarul a venit și cu detalii, explicând că, atât pe Bulevardul Eroilor, tronsonul extins la 4 benzi, cuprins între pasajul de la Teiș și pasajul către Aninoasa, cât și pe noua stradă de centură Cornel Popa, vor debuta lucrările de extindere a rețelelor de iluminat public, foarte necesare în zonele respective.
Valoarea totală a investițiilor este de 2 milioane de lei. Execuția va începe în câteva zile.
Prima instituție de învățământ din județul Dâmbovița în care s-a implementat un proiect de reabilitare energetică și-a redeschis porțile odată cu începutul noului an școlar. Este vorba despre Școala „Radu cel Mare” din Târgoviște. Prezent la inaugurarea edificiului reabilitat, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a explicat cu satisfacție că acest proiect a fost finalizat înainte de termenul prevăzut în contract, ceea ce le-a oferit celor 400 de elevi înscriși posibilitatea de a se întoarce în școala lor, reabilitată și modernizată. De asemenea, primarul a declarat că, de la înființarea ei, Școala „Radu cel Mare” nu a mai cunoscut niciodată niște investiții de o asemenea amploare.
Finanțarea pentru reabilitarea instituției a fost obținută prin PNRR și s-a ridicat la 14 milioane de lei. Proiectul a constat în refacerea în totalitate a acoperișului, a instalațiilor termice, a ferestrelor și a tâmplăriei. Școala dispune acum de aparate de aer condiționat și de purificare a aerului. În același timp, toate clasele au acum dotări moderne constând în mobilier, materiale didactice sau echipamente digitale.
„Moment important pentru educația târgovișteană! Debutul anului școlar a coincis și cu finalizarea proiectului de reabilitare, de dotare și de eficientizare energetică de la Școala Gimnazială „𝗥𝗮𝗱𝘂 𝗰𝗲𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗲”, iar copiii s-au întors în casă nouă! În total, peste 14.000.000 lei, bani nerambursabili, investiți de către Primăria Târgoviște în cea mai importantă unitate de învățământ din microraionul nr. 4! De precizat că, într-o etapă ulterioară, în cadrul unei investiții separate, va fi amenajată și curtea școlii, inclusiv prin construirea unui teren de sport multifuncțional, cu suprafață sintetică. Eu sper ca tot procesul educațional să fie influențat pozitiv de tot ceea ce am realizat noi aici”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.
Copyright © 2024 informatiata - All Rights Reserved.
Powered by GoDaddy