Târgoviștenii cu restanțe la plata taxelor și impozitelor locale mai au la dispoziție două săptămâni pentru a beneficia de scutirea procentuală a debitului principal și de plata majorărilor de întârziere, în anumite condiții.
Debitorii care înregistrează obligații bugetare principale restante la data de 31 august 2024 inclusiv, în cuantum mai mic de 5.000 lei, pot beneficia de o reducere de 50% dacă achită cel puțin jumătate din sumă până la data de 25 noiembrie 2024.
De asemenea, persoanele care înregistrează obligații bugetare principale restante, la data de 31 august 2024 inclusiv, în cuantum mai mare de 5.000 lei, pot beneficia de anularea unui procent de 25% din obligațiile bugetare principale restante, în situația în care acestea sunt stinse în proporție de 75% până la data depunerii cererii de anulare, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024.
Scutirea de la plata majorărilor de întârziere se acordă tuturor debitorilor care respectă condițiile de mai sus.
Aceste facilități se vor acorda contribuabililor din Municipiul Târgovişte pe bază de cerere (care se completează la ghișeu), la care se va anexa nota de plată emisă de „Serviciul Stabilire, Constatare, Încasare Impozite şi Taxe Locale”, în care vor fi cuprinse toate obligaţiile fiscale principale şi accesoriiile acestora (majorările de întârziere) calculate până la data cererii.
Este bine de știut că cererea de scutire poate fi transmisă și online de către contribuabili (ladresa: impozitelocale@pmtgv.ro), iar plata se va face după comunicarea Serviciului de Impozite și Taxe Locale în care se precizează suma exactă de plată.
Persoanele juridice beneficiază doar de anularea majorărilor de întârziere.
Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet, la adresa – www.ghiseul.ro.
Programul de încasări la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale, din Str. Poet Grigore Alexandrescu, Bl. E4, parter este:
– Luni, Miercuri, Joi, Vineri: 08.00 – 16.30;
– Marți 08.00 – 18.30.
Cea de a doua operațiune din acest an de curățare a podurilor și a pasajelor rutiere din Târgoviște are loc în această perioadă.
Lucrările se execută noaptea pentru a evita îngreunarea traficului rutier sau pietonal.
Prima operațiune de curățare din acest an a avut loc la finalul lunii februarie 2024.
Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a fost prezent, în calitate de membru al Comitetului Director al AMR, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România și la Summitul Autorităților Publice Municipale din România, evenimente ce au avut loc la București.
Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte importante cum ar fi:
– Gestionarea fondurilor europene.
– Respectarea calendarului aprobării Bugetului de stat pentru anul 2025 pentru a asigura o activitate predictibilă a administrațiilor publice locale în anul 2025.
– Situația sumelor nerecuperate de către APL, ca urmare a prevederilor din legea bugetului de stat pe anul 2024.
– Alocarea fondurilor necesare funcționării APL, stabilite prin legea bugetului de stat, inclusiv a cheltuielilor sociale.
– Actualizarea prevederilor legii zonelor metropolitane pentru o dezvoltare regională accentuată.
– Promovarea unor modificări legislative care sa îmbunătățească funcționarea, finanțarea și managementul consorțiilor administrative.
– Transformarea digitală a autorităților publice locale.
La Summitul Autorităților Publice Municipale, un eveniment ce reunește primari, lideri ai administrațiilor publice locale și reprezentanți guvernamentali pentru a dezbate și a găsi soluții pentru consolidarea administrației publice locale, au participat și președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.
Summitul Autorităților Publice Municipale din România a urmărit soluții pentru bugetarea sustenabilă multianuală, stabilitatea și predictibilitatea legislativă, felul în care sunt gestionate fondurile europene, precum și politicile sociale și salariale.
Garnizoana Târgoviște va sărbători vineri, 25 octombrie, Ziua Armatei României printr-o ceremonie militară și religioasă.
„În data de 25 octombrie 2024, vă așteptăm să participați la activitățile dedicate Zilei Armatei României ce se vor desfășura în cadrul Complexului Național Muzeal “Curtea Domnească” din Târgoviște. Începând cu ora 11:00 va avea loc ceremonialul militar public, iar în intervalul orar 10:00-15:00 puteți vizita standurile de tehnică, echipamente militare și multe altele.”, ae arată pe pagina de Facebook Baza 1 Logistică Teritorială „Carpatica”.
Ziua Armatei României este sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie, marcând victoria Armatei Române în Bătălia de la Carei, din anul 1944, care a dus la eliberarea ultimei localități de sub ocupația horthysto-hitleristă. Această victorie simbolizează reîntregirea teritoriului național în Al Doilea Război Mondial.
Având in vedere că in ultima perioadă au fost raportate numeroase cazuri de intoxicații cu ciuperci, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița face urmatoarele recomandări:
-Consumaţi doar ciuperci verificate, cumpărate din locuri autorizate, nu culese de dumneavoastră sau achiziționate de la comercianți care nu au dovada avizului fito-sanitar;
-Evitaţi să culegeţi şi să consumaţi ciuperci/bureţi din pădure, chiar dacă le cunoaşteţi ca fiind comestibile deoarece multe ciuperci comestibile din flora spontană a ţării noastre au suferit mutaţii devenind otrăvitoare;
-Nu consumaţi ciuperci crude ci doar preparate termic;
-Nu consumaţi ciuperci împreună cu cantităţi mari de băuturi alcoolice, deoarece alcoolul favorizează absorbţia intestinală a unor substanțe specifice din ciuperci, ceea ce poate amplifica gravitatea efectelor apărute;
-Conservaţi ciupercile la frigider și consumaţi-le în maximum două zile după ce le-aţi cumpărat! Ciupercile se alterează repede (1-2 zile) datorită conţinutului crescut de apă, unele putând deveni toxice;
-Adresați-vă medicului în cazul apariției unuia sau mai multor simptome dintre: diaree, vărsături, greaţă, tremurături, ameţeli, tulburări de vedere, apărute în urma consumului de ciuperci;
Simptomele apar în primele 12 ore după consum, iar starea se poate altera rapid, cu consecinţe grave: tulburări digestive severe, cu deshidratare, afectarea ficatului, afectarea rinichilor, tulburări neurologice sau chiar deces.
⚠Întrucât copiii cu vârste mici, vârstnicii și bolnavii cronic sunt mai sensibili şi pot face forme de intoxicaţii foarte grave, chiar letale, se recomandă limitarea consumului de mâncăruri pe bază de ciuperci.
Operațiunea de amploare națională „Jupiter”, declanșată și coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară și în județul Dâmbovița. În această dimineață, polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița execută 73 de percheziții în orașul Găești și în comunele Mătăsaru, Crângurile, Ludești, Cobia, Corbii Mari și Potlogi.
Acțiunile vizează persoane cercetate în mai multe dosare penale pentru comiterea unor arderi ilegale de deșeuri rezultate din dezmembrări de autovehicule, braconaj piscicol prin utilizarea în apă a unor surse de energie electrică, sustrageri de material lemnos din fondul forestier, deținerea ilegală a unor arme supuse autorizării, deținerea si comercializarea unor bunuri (țigarete) care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia și determinarea la apelarea în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea unor minori.
Peste 50 de persoane vor fi conduse la sediul Poliției în vederea audierii în cauzele penale enumerate mai sus. În sprijinul polițiștilor sunt angrenați luptători de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, de la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, jandarmi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, comisari de la Garda Națională de Mediu și reprezentanți ai Direcției Silvice.
Operațiunea beneficiază de suport din partea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI, la supravegherea zonele vizate de descinderi fiind folosit un elicopter.
Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul legislativ privind instituirea anului 2025 drept „Anul Național al Copilului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Legea prevede o serie de direcții de acțiune, printre care organizarea de manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaționale, culturale și civice ale copiilor, precum și alocarea de fonduri specifice pentru susținerea acestor inițiative și prioritizarea investițiilor în infrastructura destinată copiilor.
România a avansat mult în ultimele decenii în ceea ce privește protecția drepturilor copilului, dar inechitatea este în continuare o realitate la nivelul societății românești. Avem copii în țara noastră care se află în risc de excluziune socială sau sărăcie. La nivelul UE, peste 19 milioane de copii se află în situații similare.
Deși există legislație națională specifică, o strategie clară și un plan de acțiune denumit Garanția Europeană pentru Copii la nivelul tuturor Statelor Membre UE, prin adoptarea Legii privind instituirea Anului Național al Copilului, România face un pas în plus și dă un semnal important că prioritizează proiectele, investițiile și această cultură care are la centrul său cea mai importantă comoară a unei țări – copiii.
Totodată, la inițiativa Bisericii Ortodoxe Române prin Secretariatul de Stat pentru Culte, în ședința de Guvern din data de 2 octombrie a fost aprobată achiziționarea a două imobile, în Franța și Italia. Imobilul din Paris va fi transformat într-o școală românească și va contribui la păstrarea identității spirituale culturale și lingvistice a românilor din Franța, iar cel de la Roma va găzdui un centru social rezidențial pentru mamele și copiii care vin la tratament la spitalul pediatric Bambino Gesu, cel mai mare Centru de cercetare pediatrică din Europa, care aparține Vaticanului.
Guvernul a alocat și suma de 560 milioane de lei, bani ce vor merge către Consiliile Județene și Consiliile Locale din București pentru a acoperi cheltuielile cele mai importante cu sistemul de protecție a copilului, cu centrele de zi și cele rezidențiale pentru persoanele cu handicap și căminele pentru persoanele în vârstă.
Autoritățile locale și județene au ținut să marcheze prin prezența lor începutul noului an școlar, ca semn al interesului și al sprijinului pe care îl acordă domeniului educației.
Conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște, a Prefecturii și a Consiliului Județean a participat anul acesta la deschiderea festivă organizată în mai multe școli și licee, precum Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino”, Școala Gimnazială „Radu cel Mare”, Școala Gimnazială „Alexandru Brătescu-Voinești”, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”.
Pentru cadrele didactice și pentru elevii la care nu a ajuns în persoană, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a lansat un mesaj prin intermediul Facebook: „Început de an școlar în municipiul Târgoviște și același amestec unic de emoții, speranță, curaj, entuziasm. Suntem în anul și în orașul cu cele mai mari investiții în infrastructura de educație, iar asta atestă faptul că prioritățile noastre sunt corect așezate. Am început această muncă mai demult și atingem un vârf al proiectelor dedicate „școlii” în general, care a început cu reabilitări și modernizări ale unităților, culminând cu dotări pe toate necesitățile. Dar, dincolo de clădiri și echipamente, școala este organismul pe care-l însuflețesc copiii, dascălii și părinții. Le sunt recunoscător și le urez mult succes! Să fie un an cu satisfacții!”
De ,,Zilele Cetății’’, Primăria Târgoviște își arată în fiecare an prețuirea față de ,,cuplurile de aur’’, care au 50 de ani de căsătorie, punându-le în centrul atenției și sărbătorindu-le. Și anul acesta, la Cinematograful „Independența”, autoritățile locale au organizat un eveniment care a omagiat cele mai longevive perechi căsătorite din Târgoviște.
Sărbătoriții au primit din partea autorităților locale diplome, flori și cadouri. Pe lângă toate acestea, corala ProMusica ,,Gheorghe Dimancea’’ din Târgoviște, condusă de prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea, a susținut un microrecital emoționant.
Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a declarat că acest eveniment deosebit îl umple mereu de admirație și de respect. „Sunt adevărate modele pentru noi pentru că au știut să treacă împreună prin toate greutățile vieții. Sunt cei către care noi ne uităm cu admirație. Recunosc, este unul dintre momentele mele preferate și mă consider privilegiat să închin un pahar în dreptul acestor oameni extraordinari. Cuplurile de aur ale Cetății sunt ecusonul înțelepciunii, iubirii, tăriei de caracter pentru orice comunitate. Modele de viață, care au reușit să păstreze la fel de puternic simbolul căsniciei, trecând, poate, peste orgolii, greutăți. Mă înclin în fața lor!”, a explicat primarul municipiului Târgoviște.
Târgul Meșterilor Populari este o manifestare care se repetă an de an în cadrul Zilelor Cetății. Și anul acesta, Parcul Chindia va găzdui o nouă ediție a acestui eveniment, în perioada 6-8 septembrie.
Ca de obicei, au fost invitați numeroși meșteri populari care ilustrează meșteșuguri tradiționale cât mai variate: ceramica de Korund, pielărie, țesături, bijuterii, icoane pe sticlă, fier forjat, lemn și obiecte de cult etc., din toate zonele țării.
În perioada 6-8 septembrie 2024, în cadrul Zilelor Municipiului Târgovişte, Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa organizează a XXIII-a ediţie a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”.
Anul acesta vor participa editurile: ALL, Arco Iris, Arhiepiscopiei Târgoviştei, ART, Bibliotheca, Cetatea de Scaun, Curtea Veche Publishing, Eikon, Life-Learning Education, Niculescu, Paralela 45, RAO, Tritonic și Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte (instituție editoare).
Programul va include: lansări de carte, dezbateri, activităţi dedicate copiilor, momente artistice.
Deschiderea Salonului Editorial va avea loc vineri, 6 septembrie 2024, ora 10.00, în Scuarul Primăriei Municipiului Târgovişte.
Salonul Editorial doreşte să faciliteze contactul publicului dâmboviţean cu oferta de carte a celor mai importante edituri din ţară, precum și întâlniri cu personalități culturale de nivel național și local.
Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, spune că „ce se întâmplă aici, an de an, este o declarație de curaj a iubitorilor de carte scrisă și tipărită, într-o lume supusă tastaturilor, ecranelor și „click-urilor”. O „mișcare de rezistență” în cel mai frumos sens, căreia sunt onorat să mă alătur.”
Câteva secvențe din program:
Vineri, 6 septembrie 2024
Ora 10.00 Deschiderea Salonului Editorial
Ora 10.30 Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei
Voievodul Radu Paisie – ctitor de locașuri sfinte, promotor al culturii și sprijinitor al Ortodoxiei
Rolul eclezial și cultural al Evangheliei învățătoare de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgoviște – 380 de ani de la apariție
Suferința și boala în lumina Învierii Domnului
Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu – 310 ani de la moartea lui martirică
Ora 15.00 Editura Cetatea de Scaun
Doar 13. Cu și despre Mihai Șerbănescu, Autor: Luci Coarnă
Sâmbătă, 7 septembrie 2024
Ora 11.00 Editura Tritonic
Ficțiune la TRITONIC: de la Mystery & Thriller la Romance
Ora 16.00 Editura Eikon
Credincios conform legii sau Despre libertatea religioasă în România comunistă
Autor: Sorin Negruți
Merindele Farmecului. Poeme zânatice, Autor: Tiberiu Cercel
Scrieri, volumul IV: Poetica imaginii – O fenomenologie a inaparentului • Poetică fenomenologică – Lectura imaginii, Autor: Dorin Ștefănescu
Cancel Beethoven în Minunata Lume Nouă, Autor: Ştefan Romanó
Revoluţie și Biserică. Un studiu despre efectele Revoluţiei Franceze asupra vieţii ecleziale, Autor: Emanuel Sebastian Suciu
Omilii la Cartea Profetului Ieremia, volumele I și II, Origen, Traducere din limba greacă: Cristian Tufan
Duminică, 8 septembrie 2024
Ora 11.00, Editura Bibliotheca – Lansări și prezentări de carte
Târgoviște, o Cetate Eternă a civilizației creștine românești, Autor: George Coandă
Tradiție și creativitate în Arhitectura Târgoviștei și a Orașelor din Sud, Autor: Emil Stănescu
Târgoviște – personalități culturale și viață literară, Autor: Gabriela Madrova
Continuatorii Școlii literare și artistice de la Târgoviște, Autor: George Toma Veseliu
Simpozionul național „Școala de la Târgoviște – tradiție și continuitate”
Mihai Cimpoi și Școala de la Târgoviște
Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, nu a ratat cea mai recentă ocazie de a promova obiectivele locale și a declarat că municipalitatea ar fi onorată dacă înotătorul David Popovici ar veni la Complexul Turistic de Natație pentru a se antrena.
Anterior, campionul olimpic român denunțase condițiile în care sunt obligați sportivii de la noi din țară să se antreneze, dând exemplu propriul său caz: "În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de trei minute, te sufoci. Noi acolo ne antrenăm! Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiul de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi, mai greu."
În acest context, primarul Cristian Stan a postat un clip în care sunt prezentate condițiile de la bazinul olimpic din Târgoviște: „Vedeți în video atașat cum arată bazinul olimpic din Târgoviște, la 80 de km de București, parte componentă a Complexului Turistic de Natație, investiție pe fonduri europene a administrației publice locale, în valoare de 20.000.000 euro! Temperatură constantă vară/iarnă, sistem de climatizare ireproșabil, 2 saune, 2 săli de forță, tribuna de 60e locuri și am fi onorați dacă cel mai bun înotător din istoria României ar alege să se antreneze și aici!”.
Puține personalități politice de la nivel local au reușit să adune atâția urmăritori câți a reușit să strângă pe pagina sa oficială de Facebook primarul Târgoviștei, Cristian Stan. Astfel, acesta a anunțat într-o postare plină de recunoștință: „Tocmai am atins pragul de 50 K urmăritori pe pagina oficială! Vă mulţumesc fiecăruia în parte pentru sprijinul pe care mi l-aţi oferit neîncetat!
Mă înclin🙏
Când mi-am asumat o funcție publică, am înțeles că ea implică și responsabilitatea dialogului deschis cu dumneavoastră. Și mi-am promis că voi încerca să am o comunicare transparentă, pe orice tip de subiect, să răspund personal întrebărilor și să putem oferi (și în acest fel) soluții/răspunsuri rapide. Feedback-ul venit dinspre dumneavoastră confirmă că am procedat corect. Pentru a răspunde întrebărilor pe acest subiect menționez că gestionez singur pagina 🙂și, alături de grupurile oficiale ale Primarului, respectiv Primăriei Târgoviște, construim o comunitate online extraordinară. VĂ MULȚUMESC!”
Procurorul general Alex Florenţa a sesizat Inspecţia Judiciară şi solicită cercetarea a doi judecători de la Curtea de Apel Ploieşti care i-au eliberat din arest preventiv pe cei trei bărbaţi acuzaţi de crima de la Padina. Într-un comunicat remis AGERPRES, Alex Florenţa îi acuză pe cei doi judecători că şi-au exercitat funcţia cu gravă neglijenţă, iar motivatia pentru revocarea măsurii arestului preventiv este "vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de judecător sau procuror". Cei trei bărbaţi inculpaţi în cazul omorului care a avut loc în luna februarie la un hotel din zona montană Padina a judeţului Dâmboviţa au fost plasaţi în arest la domiciliu, conform unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti din 13 mai.
Sursa imaginii: digi24.ro
De vineri, 31 mai, până joi, 13 iunie 2024, județul nostru va fi, pentru al treilea an consecutiv, gazda unei bogate serii de evenimente cultural – artistice și sportive, organizate în lăcașuri de cultură, și anume majoritatea muzeelor târgoviștene, Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu Târgoviște, dar și în amplasamente cu specific sportiv și de agrement, precum Parcul Chindia și Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, și, nu în ultimul rând, prestigiosul edificiu Casa-Atelier Gabriel Popescu, din comuna Vulcana-Pandele, și renumitul Ansamblu Brâncovenesc de la Potlogi, element de o valoare inestimabilă al patrimoniului cultural – istoric al Județului Dâmbovița.
Organizat pentru prima dată în anul 2022, momentul aniversar „Zilele Județului Dâmbovița” este unul dintre proiectele președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ce se materializează, an de an, ca serie de activități care marchează prima atestare documentară a județului nostru ca entitate teritorială. În acest an, se împlinesc 512 ani de când datează primele documente de acest fel.
Zilele Județului Dâmbovița sunt un prilej de a strânge laolaltă cât mai mulți dâmbovițeni, dar și vizitatori din alte zone ale țării, care să se bucure de numărul mare de activități culturale, sportive și de divertisment ce se vor regăsi în programul acestor zile de sărbătoare.
Manifestările, ce se vor întinde pe durata a 8 zile, își propun să le ofere dâmbovițenilor momente agreabile, de divertisment sau de profundă emoție artistică, și, totodată, să le insufle mândria de a aparține acestui județ, de a cunoaște o parte cât mai mare din bogatul patrimoniu istoric, cultural și artistic cu care Județul Dâmbovița se prezintă lumii și, în același timp, pe cât mai mulți dintre dâmbovițenii care, prin talentul și rezultatele muncii lor în diferite domenii de activitate, au contribuit și contribuie permanent la făurirea și consolidarea unui renume al județului nostru atât în țara noastră, cât și dincolo de hotarele României.
Pentru a stârni curiozitatea celor care vor dori, astfel, să ia parte la această sărbătoare, menționăm că ei vor putea să se afle, la alegere, fie la Târgul Meșterilor Populari, ce va fi deschis la Curtea Domnească din Târgoviște, vineri, 31 mai 2024, ora 14:00, fie la cele 11 expoziții pe teme literare, de istorie și artă, ce vor fi găzduite de Muzeul Tiparului, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul de Istorie și Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu Târgoviște în perioada 31 mai – 4 iunie, fie la diferite întreceri sportive, dintre care amintim: Campionatul județean de tenis de câmp și Campionatul județean de fotbal „Iubim Dâmbovița”, Turneul de judo „Cupa 1 Iunie” și Crosul „Memorialul Nicolae Guțoiu”, toate aceste manifestări sportive urmând să aibă loc pe 31 mai 2024, Turneul județean de baschet 3 x 3 „Iubim Dâmbovița”; Turneul de Volei de Plajă, Turneul de Baby și Minibaschet și Concursul de lupte de plajă – traseu aplicativ „Cupa 1 Iunie”, pe 1 și, respectiv, 2 iunie. Evenimentele sportive se vor desfășura la Târgoviște – la Complexul Turistic de Natație, Sala Clubului Sportiv Școlar, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu și chiar în Piața Tricolorului.
Duminică, 2 iunie, ora 15:00, echipa Consiliului Județean Dâmbovița va întâlni echipa primarilor dâmbovițeni, în cadrul unui meci demonstrativ ce va avea loc la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște.
Programul Zilelor Județului Dâmbovița va fi bogat și în alte evenimente de divertisment, precum: piese de teatru pentru copii, spectacole de magie și iluzionism, dar și un spectacol prezentare a modei – ce vor avea loc, pe 1 și 2 iunie, la Curtea Domnească din Târgoviște, și paradele de pe 2 iunie – o paradă medievală, tot la Curtea Domnească, și o retroparadă, în cadrul căreia vor putea fi admirate automobile retro pe traseul parcarea Consiliului Județean Dâmbovița – Mănăstirea Dealu.
Dintre evenimentele despre care avem convingerea că vor atrage la Curtea Domnească din Târgoviște mulți iubitori de artă teatrală, dar și de muzică, menționăm spectacolul Atacul de Noapte, ce va avea loc vineri, 31 mai, ora 21:00, și, respectiv, spectacolul Party, organizat zilnic, în perioada 31 mai – 2 iunie, în intervalul orar 12:00 – 22:00.
Ca și în anii precedenți, luni, 3 iunie, ora 17:00, la Cinematograful „Independența” din centrul municipiului Târgoviște va avea loc Gala de Excelență a Județului Dâmbovița, eveniment în cadrul căruia președintele Corneliu Ștefan va înmâna premii mai multor personalități care, de-a lungul timpului, au contribuit, prin efortul și rezultatele muncii lor, la dezvoltarea și promovarea comunității dâmbovițene.
Marți, 4 iunie 2024, ora 12:00, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi va fi, pentru al treilea an, gazda unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Dâmbovița. Ședința va include și momentul, statornicit în urmă cu 3 ani, al acordării titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Dâmbovița” unei personalități dâmbovițene, pentru merite deosebite în slujba comunității. Ședința va fi precedată de inaugurarea, la ora 11:00, a expoziției de pictură și sculptură „Doamne ale artei românești”, și urmată de un recital al sextetului Orchestrei Simfonice Muntenia.
Totodată, marți 4 iunie, ora 16:00, și iubitorii de romanță vor avea prilejul să se integreze în atmosfera de sărbătoare prin posibilitatea de a participa la un moment artistic deosebit – „Romanța celebrează Dâmbovița”, ce va avea loc la Muzeul „Casa Romanței” din municipiul Târgoviște.
Ultimele 3 zile ale ciclului de manifestări aniversare „Zilele Județului Dâmbovița” (11, 12 și 13 iunie) vor transforma zona Ruine din Parcul Chindia Târgoviște într-o uriașă scenă în aer liber, de pe care artiști și formații îndrăgite de publicul român îi vor încânta pe spectatori cu concerte care vor începe, în fiecare seară la ora 19:00: marți, 11 iunie – concertul No Mercy și Boney M. Xperience, miercuri, 12 iunie – concertul Liviu Teodorescu & Band, Andia și Delia și spectacolul DJ Vali Bărbulescu, și joi, 13 iunie – concertul 3 Sud Est și The Motans.
Spectacolul cu lumini laser pe Turnul Chindiei și focurile de artificii de la Curtea Domnească, de joi, 13 iunie, ora 21:00, vor încheia suita de evenimente aniversare din acest an.
„Zilele Județului Dâmbovița” sunt dedicate meleagurilor dâmbovițene și locuitorilor acestora, și intenționează ca toți cei care vor dori să se integreze în atmosfera de bucurie, voie bună și emoție culturală a multitudinii de evenimente programate, să se transforme în beneficiarii de suflet ai aniversării Județului Dâmbovița.
Toți cei interesați vor putea consulta programul detaliat al suitei aniversare Zilele Județului Dâmbovița pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița, www.cjd.ro .
Compartimentul Imagine, Relații Externe,
Consiliul Județean Dâmbovița
Echipa Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA) din care a făcut parte și plutonierul adjutant Ionuț Timofte s-a clasat pe primul loc la competiția sportivă internațională „IPA GAMES 2024”, anunță Compartimentul Informare, Relații Publice şi cu Publicul al Jandarmeriei Dâmbovița.
Organizată în perioada 19 – 24 mai a.c., la Cheile Grădiștei, competiția a reunit la categoria masculin 84 de concurenți din mai multe țări.
Echipa IPA România a intrat în concurs la proba de 5000 metri, cros și a obținut locul întâi, la categoria de vârstă 35 – 39 de ani, după o luptă acerbă cu concurenții echipelor din Polonia și Grecia.
Cunoscut pentru performanțele sale în domeniul sportiv, jandarmul montan s-a clasat pe locul al doilea la aceeași probă, categoria individual.
Subofițerul va participa și sâmbătă, 25 mai a.c. la semimaratonul „Casa Bună Sânpetru”, care va consta în parcurgerea unei distanțe de 11 km cu 400 de m diferență de nivel.
Plutonierul-adjutant Ionuț Timofte îşi desfăşoară activitatea în cadrul Jandarmeriei Dâmbovița din anul 2006, fiind încadrat la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga.
În această dimineață, 17 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează patru controale economice în satul Bălteni.
Verificările vizează societățile comerciale care au obiect de activitate colectarea și comercializarea materialelor reciclabile feroase/neferoase.
Astfel, administratorii acestora sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și alte activități cu impact deosebit asupra mediului, respectiv incendierea deșeurilor.
Totodată, în cadrul acțiunii, vor fi efectuate verificări cu privire la utilizarea instalațiilor clandestine în scopul racordarii directe la rețeaua de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.
La acțiune sunt angrenați 75 de polițiști, 4 echipe din cadrul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, 13 echipe din cadrul SDEE Târgoviște, 18 luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița , 30 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Matei Basarab-Ploiești și 57 jandarmi de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.
Un medic bucureștean este cercetat de polițiștii de la investigații criminale într-un dosar penal întocmit pentru ucidere din culpă.
În dimineața zilei de 15 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la o unitate medicală din municipiul București și la domiciliul unui bărbat de 69 de ani, din Voluntari, medic chirurg la unitatea medicală, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prev. de art. 192 alin. (1) și (2) din Codul penal.
În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat mai multe documente și un telefon mobil, bunurile fiind necesare pentru administrarea probatoriului în cauză.
De asemenea, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, bărbatul fiind condus la sediul poliției, pentru audieri.
Din investigațiile efectuate, s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenție chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii și, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomirești.
În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Primăria Municipiului Târgovişte informează că în perioada 16 mai - 22 Mai 2024, în intervalul orar 06.00 - 10.00, se vor efectua acțiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, tigru de platan etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).
Acțiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.
Substanţele folosite pentru combaterea dăunătorilor sunt insecticidele „Aqua K-Othrine EW20” și „SOLFAC TRIO 140 NF”, produse avizate de Ministerul Sănătății. Ele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine și organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.
De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.
Copyright © 2024 informatiata - All Rights Reserved.
Powered by GoDaddy